Marengskage

Pinocchiokage, herregårdskage, brittatærte, margaretatærte, glömmingetærte – kært barn har mange navne, men hvad du end kalder den, er denne svenske kage sommerens bedste festkage!

10-12 stykker

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Hyldeblomst- og citroncurd
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl citronsaft
2 æggeblommer
1 æg
3 dl Dansukker Syltesukker
75 g blødt smør

Kage
100 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
5 æggeblommer
1 dl mælk
2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Marengs
5 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker

Topping
5 dl piskefløde
1 l jordbær
Valgfri bær og spiselige blomster

Instruktioner

Begynd med curden. Bland alle ingredienser undtagen smørret sammen i en gryde. Lad det simre i 3 minutter under piskning. Tag gryden af varmen, og tilsæt smørret ad flere omgange. Sigt blandingen gennem en finmasket sigte.

Hæld den i et varmt, rengjort og skoldet glas, og stil den i køleskabet.

Lav derefter kagen. Forvarm ovnen til 150 °C, over- og undervarme. Beklæd en bageplade på 40 x 40 cm med bagepapir. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen under stadig piskning. Tilsæt derefter mælken. Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i blandingen. Rør, indtil dejen er jævn, og fordel den på bagepladen.

Pisk æggehviderne til skum i en skål. Tilsæt sukker, og pisk blandingen til en stiv marengs. Fordel marengsen ud over kagebunden i et lidt ujævnt lag.

Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af på en rist, og del den på midten.

Pisk fløden til flødeskum i en skål. Skyl jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Fordel et lag flødeskum på den ene af bundene. Dryp curd ud over kagebunden, og fordel jordbærrene ovenpå. Læg den anden bund på, fordel et lag flødeskum på toppen, og dryp med curden.

Dekorer med bær og spiselige blomster.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.