Marengskage

Pinocchiokage, herregårdskage, brittatærte, margaretatærte, glömmingetærte – kært barn har mange navne, men hvad du end kalder den, er denne svenske kage sommerens bedste festkage!

10-12 stykker

ca. 2 timer

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Hyldeblomst- og citroncurd
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl citronsaft
2 æggeblommer
1 æg
3 dl Dansukker Syltesukker
75 g blødt smør

Kage
100 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
5 æggeblommer
1 dl mælk
2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Marengs
5 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker

Topping
5 dl piskefløde
1 l jordbær
Valgfri bær og spiselige blomster

Instruktioner

Begynd med curden. Bland alle ingredienser undtagen smørret sammen i en gryde. Lad det simre i 3 minutter under piskning. Tag gryden af varmen, og tilsæt smørret ad flere omgange. Sigt blandingen gennem en finmasket sigte.

Hæld den i et varmt, rengjort og skoldet glas, og stil den i køleskabet.

Lav derefter kagen. Forvarm ovnen til 150 °C, over- og undervarme. Beklæd en bageplade på 40 x 40 cm med bagepapir. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen under stadig piskning. Tilsæt derefter mælken. Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i blandingen. Rør, indtil dejen er jævn, og fordel den på bagepladen.

Pisk æggehviderne til skum i en skål. Tilsæt sukker, og pisk blandingen til en stiv marengs. Fordel marengsen ud over kagebunden i et lidt ujævnt lag.

Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af på en rist, og del den på midten.

Pisk fløden til flødeskum i en skål. Skyl jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Fordel et lag flødeskum på den ene af bundene. Dryp curd ud over kagebunden, og fordel jordbærrene ovenpå. Læg den anden bund på, fordel et lag flødeskum på toppen, og dryp med curden.

Dekorer med bær og spiselige blomster.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.