Marengskage - Opskrifter

Marengskage

10-12 stykker ca. 2 timer
Pinocchiokage, herregårdskage, brittatærte, margaretatærte, glömmingetærte – kært barn har mange navne, men hvad du end kalder den, er denne svenske kage sommerens bedste festkage!
Marengskage
Bedømmelse: (3vurderinger)

Ingredienser

    Hyldeblomst- og citroncurd

    • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
    • 1 dl citronsaft
    • 2 æggeblommer
    • 1 æg
    • 3 dl Dansukker Syltesukker
    • 75 g blødt smør

    Kage

    • 100 g blødt smør
    • 1 1/2 dl Dansukker Flormelis
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 5 æggeblommer
    • 1 dl mælk
    • 2 dl hvedemel
    • 2 tsk. bagepulver

    Marengs

    • 5 æggehvider
    • 2 1/2 dl Dansukker Sukker

    Topping

    • 5 dl piskefløde
    • 1 l jordbær
    • Valgfri bær og spiselige blomster

    Begynd med curden. Bland alle ingredienser undtagen smørret sammen i en gryde. Lad det simre i 3 minutter under piskning. Tag gryden af varmen, og tilsæt smørret ad flere omgange. Sigt blandingen gennem en finmasket sigte.

    Hæld den i et varmt, rengjort og skoldet glas, og stil den i køleskabet.

    Lav derefter kagen. Forvarm ovnen til 150 °C, over- og undervarme. Beklæd en bageplade på 40 x 40 cm med bagepapir. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen under stadig piskning. Tilsæt derefter mælken. Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i blandingen. Rør, indtil dejen er jævn, og fordel den på bagepladen.

    Pisk æggehviderne til skum i en skål. Tilsæt sukker, og pisk blandingen til en stiv marengs. Fordel marengsen ud over kagebunden i et lidt ujævnt lag.

    Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af på en rist, og del den på midten.

    Pisk fløden til flødeskum i en skål. Skyl jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Fordel et lag flødeskum på den ene af bundene. Dryp curd ud over kagebunden, og fordel jordbærrene ovenpå. Læg den anden bund på, fordel et lag flødeskum på toppen, og dryp med curden.

    Dekorer med bær og spiselige blomster.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;