Ingredienser
Hyldeblomst- og citroncurd
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl citronsaft
2 æggeblommer
1 æg
3 dl Dansukker Syltesukker
75 g blødt smør
Kage
100 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
5 æggeblommer
1 dl mælk
2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
Marengs
5 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker
Topping
5 dl piskefløde
1 l jordbær
Valgfri bær og spiselige blomster
Instruktioner
Begynd med curden. Bland alle ingredienser undtagen smørret sammen i en gryde. Lad det simre i 3 minutter under piskning. Tag gryden af varmen, og tilsæt smørret ad flere omgange. Sigt blandingen gennem en finmasket sigte.
Hæld den i et varmt, rengjort og skoldet glas, og stil den i køleskabet.
Lav derefter kagen. Forvarm ovnen til 150 °C, over- og undervarme. Beklæd en bageplade på 40 x 40 cm med bagepapir. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen under stadig piskning. Tilsæt derefter mælken. Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i blandingen. Rør, indtil dejen er jævn, og fordel den på bagepladen.
Pisk æggehviderne til skum i en skål. Tilsæt sukker, og pisk blandingen til en stiv marengs. Fordel marengsen ud over kagebunden i et lidt ujævnt lag.
Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af på en rist, og del den på midten.
Pisk fløden til flødeskum i en skål. Skyl jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Fordel et lag flødeskum på den ene af bundene. Dryp curd ud over kagebunden, og fordel jordbærrene ovenpå. Læg den anden bund på, fordel et lag flødeskum på toppen, og dryp med curden.
Dekorer med bær og spiselige blomster.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?