Bag magisk julepynt
Først skal træet vises. Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng det på juletræet til glæde for store og små.
Tips og inspiration
Brug æggehvide og få en blank glasur
Glasur med vand kender vi alle, men vidste du, at glasur med æggehvide giver en flot blank overflade og tørrer hurtigere end vandbaseret glasur? Brug pasteuriserede æggehvider for sikkerhed og holdbarhed. Du skal bruge 1 bæger pasteuriseret æggehvide (1,5 æggehvide) og 150 g Dansukker Flormelis. Kom ingredienserne i en skål og pisk dem til en luftig masse. Jo mere du pisker, jo tykkere bliver konsistensen.
Arbejd med glasurens konsistens
Lav tykkere glasur til kanter og detaljer, og en tyndere glasur til udfyldning af større flader. Du kan justere glasurens tykkelse med mere flormelis for en tykkere konsistens eller mere væske for en tyndere konsistens.
Farv glasuren med frugt- eller pastafarver
Skab farverige designs med frugt- eller pastafarver. Pastafarver er koncentrerede og giver kraftige nuancer ved selv små mængder. Hvis du vil lave flere farver, så del glasuren op i små portioner, før du tilføjer farve. Når du farver, så ælt til farven er helt jævn – ellers får du marmoreffekt i stedet for en ren rød.
Eksperimentér med naturlige farvestoffer
Overvej at bruge naturlige farvestoffer som fx rødbedesaft (ca.1-2 spsk.) eller gurkemeje (en knivspids) til at skabe forskellige farvenuancer.
Giv glasuren smag
Giv glasuren smag med smagsgivere som fx vaniljeessens, citron, lime, appelsin eller kakao (1-2 spsk.).
Brug sprøjtepose eller frostpose til de fine detaljer
Hvis du vil lave fine detaljer og præcise linjer, så brug en sprøjtepose med en lille tylle. Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du bruge en frostpose og klippe et meget lille hul i hjørnet.
Brug træspyd til detaljer
Brug små træspyd/grillspyd til at fordele glasuren præcist eller til at tegne og lave små detaljer og mønstre med eller i glasuren.
Skab flotte mønstre med skabeloner
Klip og brug små skabeloner til at tegne stjerner, hjerter eller cirkler på dine julehjerter. Eller til at drysse flormelis i mønstre over. Hvis dejen bliver for blød (fx af varme hænder eller et varmt køkken), kan du køle den kort ned i køleskabet, så holder kagerne bedre faconen.
Sukker- og glitterpynt
Opnå et festligt look med sukkerperler, spiseligt glitter, stjerner eller snefnug.
Kreativ pynt
Udover traditionel krymmel kan du bruge hakkede nødder, tørret frugt eller spiselige krydderurter som fx rosmarin eller timian. Du kan også skabe små figurer af fondant til pynt, fx nisser, rensdyr eller andre julefigurer.
Opbevaring
Opbevar kagerne i en tætsluttende dåse – de smager faktisk endnu bedre efter et par dage.
Dansk jul med dansk sukker siden 1872
Sukker fra Dansukker har været en fast del af den danske jul siden 1800-tallet, hvor C.F. Tietgen grundlagde De Danske Sukkerfabrikker. Derfra er det gået slag i slag til det, som vi i dag alle kender som Dansukker.
I Danmark dyrkes størstedelen af sukkerroerne på det sydvestlige Sjælland og Lolland-Falster. Det er også her, vi har vores to fabrikker. Sukkerroerne høstes om efteråret og vinteren, og det er kun i disse måneder, at sukkerproduktionen er i gang.