Julestokke

En sprød klassiker med rød-hvid julestemning.

Cirka 20 stk.

Julekagerne
Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

500 g hvedemel
200 g Dansukker Flormelis
375 g smør
1 vaniljestang
Rød pastafarve

Instruktioner

Flæk vaniljestangen på langs, skrab nænsomt vaniljekornene ud og bland dem sammen med lidt flormelis.

Ælt mel, flormelis, vanilje og smør sammen. Del dejen i to, tilsæt rød pastafarve til den ene del dej (til den får den ønskede røde farve) og ælt de to dele dej hver for sig.

Læg den hvide og den røde dej tildækket på køl i min. 2 timer og rul derefter tynde stænger ud (cirka 15 cm lange). Sno en hvid og en rød stang sammen og bøj den ene ende, så den får form som en julestok. Skær kanterne til, så de bliver lige.

Tænd ovnen på 200°C. Læg julestokkene på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i 6-8 min., til de er lysebrune i kanten (hold øje med at de ikke bliver for mørke). Lad kagerne køle helt af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.