Ingredienser
Dej
275 g hvedemel
125 g smør
125 g Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
1 spsk. Dansukker Lys eller Mørk Sirup
Glasur
100 g Dansukker Flormelis
Diverse pastafarver efter eget ønske
Lidt kogende vand
Instruktioner
Kom mel i en skål, tilsæt smør i små tern og ælt sammen. Tilsæt sukker og vaniljesukker og bland det hele sammen. Tilsæt æg og sirup og ælt til dejen begynder at samle sig. Når dejen er næsten klar, lægges den ud på køkkenbordet og arbejdes færdig med hænderne, til den er glat og smidig. Læg dejen i en lille skål med låg og lad den hvile i mindst 1 time i køleskabet eller gerne til dagen efter – husk dog at tage den ud af køleskabet cirka 30 minutter, inden den skal bruges, så den er nemmere at arbejde med.
Tænd ovnen på 200°C. Rul dejen ud i en firkant på et meldækket bord. Udstik kagerne med en udstikker og lav huller til ophæng (brug evt. et metalsugerør til hullerne).
Brug en spartel til at flytte småkagerne over på en bageplade med bagepapir. Der skal være lidt afstand mellem småkagerne. Bag kagerne i ca. 8 minutter (hold øje med, at de ikke bliver for mørke). Tag småkagerne ud af ovnen og flyt dem med spartlen over på en rist, hvor de kan køle helt af. Pynt derefter med glasur inden du binder bånd eller snor i dem.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.