Marengsdessert med jordbær

ca. 6 portioner
Marengsdessert med jordbær
Bedømmelse: (65vurderinger)

Ingredienser

4 æggehvider
1 knsp. salt
2 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. hvidvinseddike
2-3 dl piskefløde
500 g jordbær*
Smør eller margarine til formen
Mel til formen

Smør en ovnfast form med fedtstoffet, og drys den med mel. Pisk æggehvider og salt til et fast skum. Tilsæt halvdelen af sukkeret i små portioner under fortsat piskning. Pisk derefter skiftevis resten af sukkeret samt vaniljesukker og vineddike i. Hæld dejen i formen. Bages midt i ovnen ved 150 °C i 30 minutter. Hæv varmen til 175 °C, og bag kagen i yderligere 30 minutter. Tag marengsen ud af ovnen, og lad den køle af. Pisk fløden til et fast skum, og læg den oven på marengsen. Pynt med jordbærrene. Serveres med det samme.

Jordbærrene kan erstattes af andre bær, f.eks. blåbær eller hindbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker