Marengsdessert med jordbær

ca. 6 portioner

Vurdering (74 stk)

Ingredienser

4 æggehvider
1 knsp. salt
2 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. hvidvinseddike
2-3 dl piskefløde
500 g jordbær*
Smør eller margarine til formen
Mel til formen

Instruktioner

Smør en ovnfast form med fedtstoffet, og drys den med mel. Pisk æggehvider og salt til et fast skum. Tilsæt halvdelen af sukkeret i små portioner under fortsat piskning. Pisk derefter skiftevis resten af sukkeret samt vaniljesukker og vineddike i. Hæld dejen i formen. Bages midt i ovnen ved 150 °C i 30 minutter. Hæv varmen til 175 °C, og bag kagen i yderligere 30 minutter. Tag marengsen ud af ovnen, og lad den køle af. Pisk fløden til et fast skum, og læg den oven på marengsen. Pynt med jordbærrene. Serveres med det samme.

Jordbærrene kan erstattes af andre bær, f.eks. blåbær eller hindbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.