Marengs med saltkaramel

Sprød og let chewy marengs med saltkaramel er vanedannende lækkert!

10 stk

Vurdering (105 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Saltkaramel
75 g Dansukker Bagesukker
1 dl piskefløde
Salt

Marengs
3 æggehvider
150 g Dansukker Bagesukker
1 tsk citronsaft

Instruktioner

Saltkaramel
Smelt bagesukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt med et piskeris til en karamel. Hæld karamellen i en skål og smag til med salt. Køl af.

Marengs
Pisk æggehvider stive og tilsæt bagesukker lidt ad gangen under stadig piskning. Tilsæt til sidst citron. Fordel marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir i 10 lige store runde klatter.
Kom en god skefuld saltkaramel oven på hver marengs og brug en kødnål til at lave swirl mønster.
Bag marengsene i ovnen ved 100 grader i 90 minutter.

Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.