Marcipankage med citron og streuseltopping

8-10 personer
Saftig marcipankage med en syrlig citronsmag og sprød topping. Holder sig frisk og god i flere dage.
Marcipankage med citron og streuseltopping
Bedømmelse: (102vurderinger)

Ingredienser

    Kagedej

    • 150 g Dansukker Bagesukker
    • 150 g marcipan, revet
    • 150 g smør, blødt
    • 3 æg
    • 75 g hvedemel
    • Fintrevet skal af 1 øko citron

    Streuseltopping

    • 30 g mandler
    • 30 g Dansukker Brun Farin
    • 40 g smør, koldt
    • 50 g hvedemel
    • 1 nip salt
    • 1 spsk Dansukker Perlesukker

    Pynt

    • Citronskal
    • Mynte
    • Dansukker Flormelis

    Kagedej
    Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend til sidst hvedemel og citronskal i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir.

    Streuseltopping
    Kom mandler i en minihakker og blend fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blendt hurtigt sammen. Fordel i små klumper på kagedejen. Drys med perlesukker og bag kagen i 45-50 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller kødnål. Køl kagen af i formen.

    Opskrift udviklet af Anne au Chocolat for Dansukker