Ingredienser
5 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker eller Rørsukker, gerne økologisk
3/4 dl kogende vand
1 knsp salt
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g malede mandler
Fyld
100 g tørrede abrikoser
2 dl vand
2 dl Dansukker Syltesukker
Crem
1/2 liter fløde
4 æggeblommer
2 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 spsk. vaniljesukker
1 spsk. maizenamel
100 g blødt smør
Pynt
Dansukker Flormelis
påskeslik
Instruktioner
Begynd med abrikoserne til fyldet. Skær abrikoserne i meget små stykker, eller blend dem sammen med vandet. Bland abrikoser, vand og syltesukker i en gryde, og lad blandingen simre under omrøring i 5 minutter. Skum af. Stil gryden til side.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne og halvdelen af sukkeret, til det er let og luftigt. Tilsæt vandet. Hviderne og saltet piskes til et fast skum, inden resten af sukkeret piskes i. Bland hvedemel, bagepulver og mandler, og vend blandingen ned i æggeblommemassen. Vend forsigtigt æggehvidemassen i. Hæld massen op i en smurt og meldrysset springform, ca. 26 cm i diameter. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Vend kagen ud af formen, og lad den køle af, inden den skæres ud i fire bunde.
Rør fløde, æggeblommer, flormelis og maizenamel sammen i en kasserolle, og lad det koge under omrøring, til det tykner. Si cremen, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt vaniljesukker og smør, og rør, til smørret er rørt ind i cremen. Læg låg på gryden, og stil den til afkøling i køleskabet.
Bred abrikossyltetøjet ud på de tre af bundene. Fordel cremen oven på syltetøjet, og læg bundene sammen. Pynt kagen med flormelis og påskeslik.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?