Mandeltærte - Opskrifter

Mandeltærte

ca. 15 stykker
Mandeltærte
Bedømmelse: (14vurderinger)

Ingredienser

  • 5 æg
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker eller Rørsukker, gerne økologisk
  • 3/4 dl kogende vand
  • 1 knsp salt
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 g malede mandler

Fyld

  • 100 g tørrede abrikoser
  • 2 dl vand
  • 2 dl Dansukker Syltesukker

Crem

  • 1/2 liter fløde
  • 4 æggeblommer
  • 2 1/2 dl Dansukker Flormelis
  • 3 spsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. maizenamel
  • 100 g blødt smør

Pynt

  • Dansukker Flormelis
  • påskeslik

Begynd med abrikoserne til fyldet. Skær abrikoserne i meget små stykker, eller blend dem sammen med vandet. Bland abrikoser, vand og syltesukker i en gryde, og lad blandingen simre under omrøring i 5 minutter. Skum af. Stil gryden til side.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne og halvdelen af sukkeret, til det er let og luftigt. Tilsæt vandet. Hviderne og saltet piskes til et fast skum, inden resten af sukkeret piskes i. Bland hvedemel, bagepulver og mandler, og vend blandingen ned i æggeblommemassen. Vend forsigtigt æggehvidemassen i. Hæld massen op i en smurt og meldrysset springform, ca. 26 cm i diameter. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Vend kagen ud af formen, og lad den køle af, inden den skæres ud i fire bunde.

Rør fløde, æggeblommer, flormelis og maizenamel sammen i en kasserolle, og lad det koge under omrøring, til det tykner. Si cremen, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt vaniljesukker og smør, og rør, til smørret er rørt ind i cremen. Læg låg på gryden, og stil den til afkøling i køleskabet.

Bred abrikossyltetøjet ud på de tre af bundene. Fordel cremen oven på syltetøjet, og læg bundene sammen. Pynt kagen med flormelis og påskeslik.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;