Mandeltærte

ca. 15 stykker

Vurdering (16 st)

Ingredienser

5 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker eller Rørsukker, gerne økologisk
3/4 dl kogende vand
1 knsp salt
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g malede mandler

Fyld
100 g tørrede abrikoser
2 dl vand
2 dl Dansukker Syltesukker

Crem
1/2 liter fløde
4 æggeblommer
2 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 spsk. vaniljesukker
1 spsk. maizenamel
100 g blødt smør

Pynt
Dansukker Flormelis
påskeslik

Instruktioner

Begynd med abrikoserne til fyldet. Skær abrikoserne i meget små stykker, eller blend dem sammen med vandet. Bland abrikoser, vand og syltesukker i en gryde, og lad blandingen simre under omrøring i 5 minutter. Skum af. Stil gryden til side.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne og halvdelen af sukkeret, til det er let og luftigt. Tilsæt vandet. Hviderne og saltet piskes til et fast skum, inden resten af sukkeret piskes i. Bland hvedemel, bagepulver og mandler, og vend blandingen ned i æggeblommemassen. Vend forsigtigt æggehvidemassen i. Hæld massen op i en smurt og meldrysset springform, ca. 26 cm i diameter. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Vend kagen ud af formen, og lad den køle af, inden den skæres ud i fire bunde.

Rør fløde, æggeblommer, flormelis og maizenamel sammen i en kasserolle, og lad det koge under omrøring, til det tykner. Si cremen, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt vaniljesukker og smør, og rør, til smørret er rørt ind i cremen. Læg låg på gryden, og stil den til afkøling i køleskabet.

Bred abrikossyltetøjet ud på de tre af bundene. Fordel cremen oven på syltetøjet, og læg bundene sammen. Pynt kagen med flormelis og påskeslik.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.