Ingredienser
5 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker eller Rørsukker, gerne økologisk
3/4 dl kogende vand
1 knsp salt
2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g malede mandler
Fyld
100 g tørrede abrikoser
2 dl vand
2 dl Dansukker Syltesukker
Crem
1/2 liter fløde
4 æggeblommer
2 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 spsk. vaniljesukker
1 spsk. maizenamel
100 g blødt smør
Pynt
Dansukker Flormelis
påskeslik
Instruktioner
Begynd med abrikoserne til fyldet. Skær abrikoserne i meget små stykker, eller blend dem sammen med vandet. Bland abrikoser, vand og syltesukker i en gryde, og lad blandingen simre under omrøring i 5 minutter. Skum af. Stil gryden til side.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne og halvdelen af sukkeret, til det er let og luftigt. Tilsæt vandet. Hviderne og saltet piskes til et fast skum, inden resten af sukkeret piskes i. Bland hvedemel, bagepulver og mandler, og vend blandingen ned i æggeblommemassen. Vend forsigtigt æggehvidemassen i. Hæld massen op i en smurt og meldrysset springform, ca. 26 cm i diameter. Bages nederst i ovnen ved 175 °C i ca. 40 minutter. Vend kagen ud af formen, og lad den køle af, inden den skæres ud i fire bunde.
Rør fløde, æggeblommer, flormelis og maizenamel sammen i en kasserolle, og lad det koge under omrøring, til det tykner. Si cremen, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt vaniljesukker og smør, og rør, til smørret er rørt ind i cremen. Læg låg på gryden, og stil den til afkøling i køleskabet.
Bred abrikossyltetøjet ud på de tre af bundene. Fordel cremen oven på syltetøjet, og læg bundene sammen. Pynt kagen med flormelis og påskeslik.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?