Mandelkage med rabarber

12 portioner ca. 1 time og 20 minutter
En skøn mandelkage med syrlige rabarber. Bag mandelkagen i en aflang form med rabarberstilke og kokosmel på toppen. Servér kagen med en kugle is.
Mandelkage med rabarber
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Rabarber

    • 250 g rabarber
    • 1 spsk. Dansukker Rørsukker
    • 1/2 spsk. kartoffelmel

    Kage

    • 225 g blødt smør
    • 1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
    • 2 æg
    • 2 dl mandelmel
    • 3 dl hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 knivspids salt
    • 1/2 dl cremefraiche
    • 3/4 dl kokos

    Sæt ovnen på 175 °C.

    Gør rabarberne klar. Skyl og skær rabarberstilkene ud i stykker på ca. 11 cm. Skær derefter stilkene på langs igen.

    Pisk smør, muscovadorørsukker og sukker til en luftig masse. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning. Pisk dejen, indtil blandingen er lys og luftig.

    Bland mandelmel, hvedemel, bagepulver og salt i en skål, og vend blandingen ned i dejen. Tilsæt cremefraiche, og rør, indtil dejen er jævn.

    Smør en aflang form, 36 x 13 cm, og strø kokosmel jævnt over hele formen. Hæld dejen op, og fordel den jævnt i formen. Læg de udskårne rabarber på langs med lidt mellemrum. Strø resten af kokosmelet over.

    Bag rabarberkagen midt i oven i ca. 40 minutter, eller til overfladen har fået en fin farve, og kagen virker færdigbagt, når du stikker i den.

    Lad kagen køle af, og server den med vaniljeis.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker