Limetærte med graham og rabarbertopping

ca. 12 stykker 1 time + 3 timer i køleskabet
Vil du gerne have, at din limetærte skal være mere mættende? Så er denne limetærte med grahamsbund og rabarbertopping perfekt til dig! Et lækkert og friskt alternativ til eftermiddagskaffen.
Limetærte med graham og rabarbertopping
Bedømmelse: (0 vurderinger)

Ingredienser

    Grahamsbund

    • 150 g smør
    • 1 1/4 dl Dansukker Flormelis
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 2 1/2 dl grahamsmel
    • 1 dl hvedemel
    • 1 æggeblomme

    Limefyldning

    • 4 æggeblommer
    • 300 g cremefraiche
    • 1 1/4 dl Dansukker Flormelis
    • 1 1/2 spsk. Maizena
    • Skallen af 1/2 lime, gerne usprøjtet
    • 3/4 dl friskpresset limesaft

    Marinerede rabarber

    • 2 rabarberstængler
    • 200 g jordbær
    • 1 dl Dansukker Rørsukker
    • Saften af 1/2 lime, gerne usprøjtet

    Forvarm ovnen til 175 °C.

    Skær smørret ud i tern, og bland alle ingredienserne til mørdejen. Ælt dejen sammen på et meldrysset køkkenbord. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Tryk dejen ud i en aflang tærteform med aftagelig bund, ca. 13 x 36 cm.

    Bag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 minutter. Lav fyldet imens. Pisk alle ingredienser sammen til en jævn blanding.

    Hæld fyldet i tærtebunden, og bag midt i ovnen i yderligere 15-20 minutter. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af.

    Lad tærten hvile i køleskab i ca. 3 timer.

    Skyl rabarberen og jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Bland med rørsukker og lime, og lad det stå i mindst 30 minutter.

    Pynt tærten med de marinerede rabarber og jordbær.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker