Ingredienser
Dej
25 g malede mandler
2 1/2 spsk. Dansukker Flormelis
1/2 tsk. vaniljesukker
4 1/2 spsk. hvedemel.
40 g smør eller margarine
Fyld
50 g usaltet smør
1 dl Dansukker Flormelis
4 spsk. likør - vælg din egen favoritsmag
100 g smeltet chokolade, valgfri sort
Pynt
100 g smeltet mørk chokolade
25 g smeltet hvid chokolade
Instruktioner
Bland ingredienserne til dejen. Lad dejen hvile i køleskab i 1 time. Rul dejen ud til 3 mm tykke stykker. Tryk runde kager ud, 2-3 cm i diameter. Læg dem på en plade med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 8 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Rør smør og flormelis sammen med en elpisker. Bland likør og smeltet chokolade i. Sprøjt toppe på de afkølede kager. Stil retten i køleskab i 1 time. Dyp dem derefter i smeltet mørk chokolade. Lad chokoladen stivne. Hæld smeltet hvid chokolade over. Opbevares køligt, men ikke koldt.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.