Lammefilet med blomkåls- og broccolitoppe, fyldte kartofler og timiansky

10 portioner

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

1 1/2 kg lammefilet
salt, peber
smør, margarine eller olie til stegning

Sky
3 gule løg i både
3 gulerødder i tern
smør, margarine eller olie
5 dl rødvin
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 dl kalvefond
2 laurbærblade
5 timiankviste
25 g mørk chokolade 70 %
2 tsk. kartoffelmel
salt, peber

Instruktioner

Brun lammefileten i fedtstof. Krydr med salt og peber. Læg den i et ildfast fad, og steg den færdig i ovnen ved 150 °C i ca. 20 minutter, stegetemperaturen bør være 60-65 °C. Lad stegen hvile i 5 minutter, inden kødet skæres i skiver.

Svits løgene og gulerødderne til saucen i fedtstof i en kasserolle. Tilsæt vin, sukker, fond og krydderier, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt chokolade, og rør, indtil den er smeltet. Saucen jævnes med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Smag til, og tilsæt evt. mere salt og peber. Si saucen ned i en serveringsskål ved serveringen.

Lammefileten skæres i skiver og serveres med grøntsagstoppe, sky samt fyldte kartofler.

Blomkålstoppe

10 stk.

1 kg blomkål
2 dl piskefløde
100 g revet stærk ost
1 tsk. Dansukker Lys Sirup
salt, hvid peber

Skyl blomkålen, og del den i buketter. Kog buketterne møre i letsaltet vand.

Hæld vandet fra. Miks eller blend blomkålen med en håndmikser. Tilsæt fløde, ost og sirup, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber. Fordel eller sprøjt dejen i små toppe på tallerknerne eller serveringsfadet. Serveres med det samme.

Broccolitoppe

10 stk.

1 kg broccoli, frossen
2 dl piskefløde
100 g revet mozzarella
1 tsk. Dansukker Lys Sirup
2 revne fed hvidløg
salt, peber

Giv broccolien et let opkog i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Miks eller blend broccolien med en håndmikser. Tilsæt fløde, ost, sirup og hvidløg, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.

Fordel eller sprøjt dejen i små toppe på tallerknerne eller serveringsfadet. Serveres med det samme.

Fyldte kartofler

10 portioner

20 kartofler
500-600 g bacon i tern
2 1/2 dl hakket zittauerløg
2 dl hakket persille
200 g revet stærk ost
1 tsk. Dansukker Brun Farin
1/2 tsk. sort peber
1 tsk. chilipulver
1 dl hvedemel
2 æg
100 g rasp
olie

Kog kartoflerne med skræl på. Imens steges bacon og løg. Pil kartoflerne, og skær dem midt over. Grav indmaden ud af kartoflerne med en teske, og mos eller hak det fint. Bland kartoffelmassen med bacon, løg, persille, ost, farin og krydderier. Fyld de halve kartofler med blandingen, og sæt de to halvdele sammen, så de bliver til en hel kartoffel. Dyp kartoflerne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Kog kartoflerne i olie, til de er gyldengule.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.