Lammefilet med blomkåls- og broccolitoppe, fyldte kartofler og timiansky

10 portioner

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

1 1/2 kg lammefilet
salt, peber
smør, margarine eller olie til stegning

Sky
3 gule løg i både
3 gulerødder i tern
smør, margarine eller olie
5 dl rødvin
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 dl kalvefond
2 laurbærblade
5 timiankviste
25 g mørk chokolade 70 %
2 tsk. kartoffelmel
salt, peber

Instruktioner

Brun lammefileten i fedtstof. Krydr med salt og peber. Læg den i et ildfast fad, og steg den færdig i ovnen ved 150 °C i ca. 20 minutter, stegetemperaturen bør være 60-65 °C. Lad stegen hvile i 5 minutter, inden kødet skæres i skiver.

Svits løgene og gulerødderne til saucen i fedtstof i en kasserolle. Tilsæt vin, sukker, fond og krydderier, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt chokolade, og rør, indtil den er smeltet. Saucen jævnes med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Smag til, og tilsæt evt. mere salt og peber. Si saucen ned i en serveringsskål ved serveringen.

Lammefileten skæres i skiver og serveres med grøntsagstoppe, sky samt fyldte kartofler.

Blomkålstoppe

10 stk.

1 kg blomkål
2 dl piskefløde
100 g revet stærk ost
1 tsk. Dansukker Lys Sirup
salt, hvid peber

Skyl blomkålen, og del den i buketter. Kog buketterne møre i letsaltet vand.

Hæld vandet fra. Miks eller blend blomkålen med en håndmikser. Tilsæt fløde, ost og sirup, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber. Fordel eller sprøjt dejen i små toppe på tallerknerne eller serveringsfadet. Serveres med det samme.

Broccolitoppe

10 stk.

1 kg broccoli, frossen
2 dl piskefløde
100 g revet mozzarella
1 tsk. Dansukker Lys Sirup
2 revne fed hvidløg
salt, peber

Giv broccolien et let opkog i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Miks eller blend broccolien med en håndmikser. Tilsæt fløde, ost, sirup og hvidløg, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.

Fordel eller sprøjt dejen i små toppe på tallerknerne eller serveringsfadet. Serveres med det samme.

Fyldte kartofler

10 portioner

20 kartofler
500-600 g bacon i tern
2 1/2 dl hakket zittauerløg
2 dl hakket persille
200 g revet stærk ost
1 tsk. Dansukker Brun Farin
1/2 tsk. sort peber
1 tsk. chilipulver
1 dl hvedemel
2 æg
100 g rasp
olie

Kog kartoflerne med skræl på. Imens steges bacon og løg. Pil kartoflerne, og skær dem midt over. Grav indmaden ud af kartoflerne med en teske, og mos eller hak det fint. Bland kartoffelmassen med bacon, løg, persille, ost, farin og krydderier. Fyld de halve kartofler med blandingen, og sæt de to halvdele sammen, så de bliver til en hel kartoffel. Dyp kartoflerne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Kog kartoflerne i olie, til de er gyldengule.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.