Lammefilet med blomkåls- og broccolitoppe, fyldte kartofler og timiansky

10 portioner

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

1 1/2 kg lammefilet
salt, peber
smør, margarine eller olie til stegning

Sky
3 gule løg i både
3 gulerødder i tern
smør, margarine eller olie
5 dl rødvin
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 dl kalvefond
2 laurbærblade
5 timiankviste
25 g mørk chokolade 70 %
2 tsk. kartoffelmel
salt, peber

Instruktioner

Brun lammefileten i fedtstof. Krydr med salt og peber. Læg den i et ildfast fad, og steg den færdig i ovnen ved 150 °C i ca. 20 minutter, stegetemperaturen bør være 60-65 °C. Lad stegen hvile i 5 minutter, inden kødet skæres i skiver.

Svits løgene og gulerødderne til saucen i fedtstof i en kasserolle. Tilsæt vin, sukker, fond og krydderier, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt chokolade, og rør, indtil den er smeltet. Saucen jævnes med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Smag til, og tilsæt evt. mere salt og peber. Si saucen ned i en serveringsskål ved serveringen.

Lammefileten skæres i skiver og serveres med grøntsagstoppe, sky samt fyldte kartofler.

Blomkålstoppe

10 stk.

1 kg blomkål
2 dl piskefløde
100 g revet stærk ost
1 tsk. Dansukker Lys Sirup
salt, hvid peber

Skyl blomkålen, og del den i buketter. Kog buketterne møre i letsaltet vand.

Hæld vandet fra. Miks eller blend blomkålen med en håndmikser. Tilsæt fløde, ost og sirup, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber. Fordel eller sprøjt dejen i små toppe på tallerknerne eller serveringsfadet. Serveres med det samme.

Broccolitoppe

10 stk.

1 kg broccoli, frossen
2 dl piskefløde
100 g revet mozzarella
1 tsk. Dansukker Lys Sirup
2 revne fed hvidløg
salt, peber

Giv broccolien et let opkog i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Miks eller blend broccolien med en håndmikser. Tilsæt fløde, ost, sirup og hvidløg, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.

Fordel eller sprøjt dejen i små toppe på tallerknerne eller serveringsfadet. Serveres med det samme.

Fyldte kartofler

10 portioner

20 kartofler
500-600 g bacon i tern
2 1/2 dl hakket zittauerløg
2 dl hakket persille
200 g revet stærk ost
1 tsk. Dansukker Brun Farin
1/2 tsk. sort peber
1 tsk. chilipulver
1 dl hvedemel
2 æg
100 g rasp
olie

Kog kartoflerne med skræl på. Imens steges bacon og løg. Pil kartoflerne, og skær dem midt over. Grav indmaden ud af kartoflerne med en teske, og mos eller hak det fint. Bland kartoffelmassen med bacon, løg, persille, ost, farin og krydderier. Fyld de halve kartofler med blandingen, og sæt de to halvdele sammen, så de bliver til en hel kartoffel. Dyp kartoflerne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Kog kartoflerne i olie, til de er gyldengule.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.