Lammefilet med blomkåls- og broccolitoppe, fyldte kartofler og timiansky

10 portioner

Vurdering (2 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 1/2 kg lammefilet
salt, peber
smør, margarine eller olie til stegning

Sky
3 gule løg i både
3 gulerødder i tern
smør, margarine eller olie
5 dl rødvin
1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 dl kalvefond
2 laurbærblade
5 timiankviste
25 g mørk chokolade 70 %
2 tsk. kartoffelmel
salt, peber

Instruktioner

Brun lammefileten i fedtstof. Krydr med salt og peber. Læg den i et ildfast fad, og steg den færdig i ovnen ved 150 °C i ca. 20 minutter, stegetemperaturen bør være 60-65 °C. Lad stegen hvile i 5 minutter, inden kødet skæres i skiver.

Svits løgene og gulerødderne til saucen i fedtstof i en kasserolle. Tilsæt vin, sukker, fond og krydderier, og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt chokolade, og rør, indtil den er smeltet. Saucen jævnes med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Smag til, og tilsæt evt. mere salt og peber. Si saucen ned i en serveringsskål ved serveringen.

Lammefileten skæres i skiver og serveres med grøntsagstoppe, sky samt fyldte kartofler.

Blomkålstoppe

10 stk.

1 kg blomkål
2 dl piskefløde
100 g revet stærk ost
1 tsk. Dansukker Lys Sirup
salt, hvid peber

Skyl blomkålen, og del den i buketter. Kog buketterne møre i letsaltet vand.

Hæld vandet fra. Miks eller blend blomkålen med en håndmikser. Tilsæt fløde, ost og sirup, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber. Fordel eller sprøjt dejen i små toppe på tallerknerne eller serveringsfadet. Serveres med det samme.

Broccolitoppe

10 stk.

1 kg broccoli, frossen
2 dl piskefløde
100 g revet mozzarella
1 tsk. Dansukker Lys Sirup
2 revne fed hvidløg
salt, peber

Giv broccolien et let opkog i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Miks eller blend broccolien med en håndmikser. Tilsæt fløde, ost, sirup og hvidløg, og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.

Fordel eller sprøjt dejen i små toppe på tallerknerne eller serveringsfadet. Serveres med det samme.

Fyldte kartofler

10 portioner

20 kartofler
500-600 g bacon i tern
2 1/2 dl hakket zittauerløg
2 dl hakket persille
200 g revet stærk ost
1 tsk. Dansukker Brun Farin
1/2 tsk. sort peber
1 tsk. chilipulver
1 dl hvedemel
2 æg
100 g rasp
olie

Kog kartoflerne med skræl på. Imens steges bacon og løg. Pil kartoflerne, og skær dem midt over. Grav indmaden ud af kartoflerne med en teske, og mos eller hak det fint. Bland kartoffelmassen med bacon, løg, persille, ost, farin og krydderier. Fyld de halve kartofler med blandingen, og sæt de to halvdele sammen, så de bliver til en hel kartoffel. Dyp kartoflerne i hvedemel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Kog kartoflerne i olie, til de er gyldengule.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?