Laksemousse

10 portioner

Vurdering (130 stk)

Ingredienser

3 blade husblas
2 dl let cremefraiche
200 g Philadelphia smøreost naturel light
300 g kogt laks
100 g pillede rejer
100 g rød rogn
1 spsk. fintrevet citronskal usprøjtet
2 spsk. finthakket dild
1 dl finthakket porre
1 tsk. paprikapulver
2 knsp. hvid peber

Tilbehør
10 skiver ferskrøget laks
30 rejer med skal
1 limefrugt
dild
salatblade

Sauce
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
3 spsk. hvidvinseddike
2-3 tsk. Colmans sennepspulver
3 spsk. rapsolie

Instruktioner

Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Bland cremefraiche og ost, til det er en jævn masse. Bland de øvrige ingredienser i. Tag husblassen op af vandet, og smelt bladene i en kasserolle eller i mikrobølgeovnen. Bland lidt af laksedejen i den smeltede husblas, inden den vendes ned i resten af dejen. Bland godt. Fordel moussen i 10 portionsforme. Stil formene i køleskabet, så dejen kan stivne. Læg nogle salatblade på hver tallerken. Anret moussen på salaten. Pynt med en lakseskive, rejer, limebåde og en dildkvist. Bland ingredienserne til saucen, og læg lidt af den på hver tallerken.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.