Lakridspannacotta med muscovadomarinerede jordbær

4 portioner

Vurdering (50 stk)

Ingredienser

2 blade husblas
50 g hvid chokolade
4 dl madlavningsfløde 15 %
1-1½ tsk. lakridspulver
1 dl Dansukker Bagesukker

Marinerede jordbær
250 g jordbær
½ dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Saft og reven skal af ¼ usprøjtet citron
2 tsk. friskplukket citrontimian

Pynt
Frisk citrontimian

Instruktioner

En lækker, nem og overraskende god kombination af muscovadorørsukker med en dyb smag af lakrids og jordbær, citrontimian og blød pannacotta.

Gør følgende
Læg husblassen i koldt vand. Hak den hvide chokolade, og læg den i en skål. Giv fløden et opkog i en kasserolle, tilsæt sukker og lakridspulver, og rør det ud. Tag husblassen op af vandet og kom det i fløden. Rør til husblassen har opløst sig. Hæld fløden over den hvide chokolade, og rør, til chokoladen er smeltet. Fordel blandingen i fire dessertglas, os stil dem til afkøling og derefter i køleskabet i ca. to timer. Skyl jordbærrene, og skær dem i stykker. Hæld muscovadorørsukker i en skål, og tilsæt citronsaft og citronskal. Tilsæt frisk citrontimian. Vend jordbærrene i, og lad dem marinere, til pannacottaen er kølet af.
Ved servering: Tryk pannacottaen lidt op ad den ene side af glasset, og fordel marinerede jordbær i den anden side. Pynt med friskplukket citrontimian.

Opskrift Christina Asplund, Göteborg, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.