Lakridspannacotta med muscovadomarinerede jordbær

4 portioner

Vurdering (50 stk)

Ingredienser

2 blade husblas
50 g hvid chokolade
4 dl madlavningsfløde 15 %
1-1½ tsk. lakridspulver
1 dl Dansukker Bagesukker

Marinerede jordbær
250 g jordbær
½ dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Saft og reven skal af ¼ usprøjtet citron
2 tsk. friskplukket citrontimian

Pynt
Frisk citrontimian

Instruktioner

En lækker, nem og overraskende god kombination af muscovadorørsukker med en dyb smag af lakrids og jordbær, citrontimian og blød pannacotta.

Gør følgende
Læg husblassen i koldt vand. Hak den hvide chokolade, og læg den i en skål. Giv fløden et opkog i en kasserolle, tilsæt sukker og lakridspulver, og rør det ud. Tag husblassen op af vandet og kom det i fløden. Rør til husblassen har opløst sig. Hæld fløden over den hvide chokolade, og rør, til chokoladen er smeltet. Fordel blandingen i fire dessertglas, os stil dem til afkøling og derefter i køleskabet i ca. to timer. Skyl jordbærrene, og skær dem i stykker. Hæld muscovadorørsukker i en skål, og tilsæt citronsaft og citronskal. Tilsæt frisk citrontimian. Vend jordbærrene i, og lad dem marinere, til pannacottaen er kølet af.
Ved servering: Tryk pannacottaen lidt op ad den ene side af glasset, og fordel marinerede jordbær i den anden side. Pynt med friskplukket citrontimian.

Opskrift Christina Asplund, Göteborg, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.