Lakridspannacotta med muscovadomarinerede jordbær

Skab en uimodståelig dessert med lakridspannacotta og marinerede jordbær. Med ingredienser som hvid chokolade, lakridspulver, muscovadorørsukker og frisk citrontimian er denne opskrift perfekt til at imponere dine gæster!

4 portioner

Vurdering (50 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

2 blade husblas
50 g hvid chokolade
4 dl madlavningsfløde 15 %
1-1½ tsk. lakridspulver
1 dl Dansukker Bagesukker

Marinerede jordbær
250 g jordbær
½ dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Saft og reven skal af ¼ usprøjtet citron
2 tsk. friskplukket citrontimian

Pynt
Frisk citrontimian

Instruktioner

En lækker, nem og overraskende god kombination af muscovadorørsukker med en dyb smag af lakrids og jordbær, citrontimian og blød pannacotta.

Gør følgende
Læg husblassen i koldt vand. Hak den hvide chokolade, og læg den i en skål. Giv fløden et opkog i en kasserolle, tilsæt sukker og lakridspulver, og rør det ud. Tag husblassen op af vandet og kom det i fløden. Rør til husblassen har opløst sig. Hæld fløden over den hvide chokolade, og rør, til chokoladen er smeltet. Fordel blandingen i fire dessertglas, os stil dem til afkøling og derefter i køleskabet i ca. to timer. Skyl jordbærrene, og skær dem i stykker. Hæld muscovadorørsukker i en skål, og tilsæt citronsaft og citronskal. Tilsæt frisk citrontimian. Vend jordbærrene i, og lad dem marinere, til pannacottaen er kølet af.
Ved servering: Tryk pannacottaen lidt op ad den ene side af glasset, og fordel marinerede jordbær i den anden side. Pynt med friskplukket citrontimian.

Opskrift Christina Asplund, Göteborg, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?