Lakridspannacotta med muscovadomarinerede jordbær

Skab en uimodståelig dessert med lakridspannacotta og marinerede jordbær. Med ingredienser som hvid chokolade, lakridspulver, muscovadorørsukker og frisk citrontimian er denne opskrift perfekt til at imponere dine gæster!

4 portioner

Vurdering (50 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

2 blade husblas
50 g hvid chokolade
4 dl madlavningsfløde 15 %
1-1½ tsk. lakridspulver
1 dl Dansukker Bagesukker

Marinerede jordbær
250 g jordbær
½ dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Saft og reven skal af ¼ usprøjtet citron
2 tsk. friskplukket citrontimian

Pynt
Frisk citrontimian

Instruktioner

En lækker, nem og overraskende god kombination af muscovadorørsukker med en dyb smag af lakrids og jordbær, citrontimian og blød pannacotta.

Gør følgende
Læg husblassen i koldt vand. Hak den hvide chokolade, og læg den i en skål. Giv fløden et opkog i en kasserolle, tilsæt sukker og lakridspulver, og rør det ud. Tag husblassen op af vandet og kom det i fløden. Rør til husblassen har opløst sig. Hæld fløden over den hvide chokolade, og rør, til chokoladen er smeltet. Fordel blandingen i fire dessertglas, os stil dem til afkøling og derefter i køleskabet i ca. to timer. Skyl jordbærrene, og skær dem i stykker. Hæld muscovadorørsukker i en skål, og tilsæt citronsaft og citronskal. Tilsæt frisk citrontimian. Vend jordbærrene i, og lad dem marinere, til pannacottaen er kølet af.
Ved servering: Tryk pannacottaen lidt op ad den ene side af glasset, og fordel marinerede jordbær i den anden side. Pynt med friskplukket citrontimian.

Opskrift Christina Asplund, Göteborg, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.