Lakrids flødeboller

Det er ikke en traditionel opskrift, men en opskrift, hvor jeg har brugt den mørke Muscovadorrørsukker fra Dansukker. Den mørke rørsukker er med til at give flødebolleskummet en langt dybere smag og så indeholder den også toner af lakrids. Jeg er ekstrem fan af lakrids flødeboller, så det var oplagt at bruge netop den rørsukker. De sidste to uger har jeg lavet flødeboller i alverdens farver og former, men eftersom det jo er december måned, så skulle disse selvfølgelig være formet som små fine juletræer!
- Opskrift Liv Martine

10-12 stk, Redskaber: sukkertermometer, rund tyl (12 mm), stjernetyl

Vurdering (100 stk)

Ingredienser

Bund
40 g Dansukker Flormelis
60 g Dansukker Mørk Muscovadorrørsukker
60 g past. æggehvider
300 g marcipan
Skum
250 g Dansukker Mørk Muscovadorrørsukker
75 g vand
105 g Dansukker Glukosesirup
135 g past. æggehvider
20 g Dansukker Bagesukker
2 tsk lakridspulver
Chokoladeovertræk
250 g hvid chokolade
75 g kakaosmør
2 tsk grøn pulverfarve
Pynt
Sølvperler
Lidt Dansukker Flormelis

Instruktioner

Bund
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom alle ingredienser i din røremaskine med en dejkrog eller spartel og ælt indtil massen er ensartet. Kom den færdige kransekagemasse op i en sprøjtepose med en rund tyl (12 mm) Sprøjt små knobber ud på bagepapir, 4-5 cm i diameter. Bag dem til de er gyldne 8-10 min. Lad dem herefter køle.

Skum
Kog 250 g muscovadosukker, vand og glukosesirup op til 117 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummedes og tilsætter dine 20 g sukker, og pisker det ganske let op. Grunden til jeg bruger bagesukker, på grund af de meget fine korn opløses det hurtigt, tilfører mere luft og dermed mere volumen ved piskning. Det er oplagt at bruge til flødebolleskum, hvis du spørger mig.
Kom herefter din varme sukkermasse i, hæld i en tynde stråle, mens du stadig pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast.
Vend forsigtigt lakridspulver i indtil skummet er ensartet. Kom skummet i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt lakridsskummet i toppe på de afkølet bunde.
Lad flødebollerne stå i køleskabet,  mens du forbereder din chokolade.

Chokoladeovertræk
Kom din hakkede chokolade, hakkede kakaosmør og grøn pulverfarve i en skål der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og røre. du skal ramme en temperatur mellem 29-31 grader.
Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i. Husk at tjek det inden du hælder chokoladen derned i.
Tag din flødebolle og dyb skummet i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da marengsen kan finde på at udvide sig, og vil lade sådan nogle små "orme" af marengs ,hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om.

Pynt
Mens chokoladen stadig er våd, kommer du dine sølvkugler på.
Når chokoladen har sat sig, drys med flormelis og pak dem eventuelt ind til en fin værtindegave eller nyd dem med det samme :-D

Opskrift Liv Martine

Livs blog: Liv Martine

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.