Lakrids flødeboller

Det er ikke en traditionel opskrift, men en opskrift, hvor jeg har brugt den mørke Muscovadorrørsukker fra Dansukker. Den mørke rørsukker er med til at give flødebolleskummet en langt dybere smag og så indeholder den også toner af lakrids. Jeg er ekstrem fan af lakrids flødeboller, så det var oplagt at bruge netop den rørsukker. De sidste to uger har jeg lavet flødeboller i alverdens farver og former, men eftersom det jo er december måned, så skulle disse selvfølgelig være formet som små fine juletræer!
- Opskrift Liv Martine

10-12 stk, Redskaber: sukkertermometer, rund tyl (12 mm), stjernetyl

Vurdering (85 st)

Ingredienser

Bund
40 g Dansukker Flormelis
60 g Dansukker Mørk Muscovadorrørsukker
60 g past. æggehvider
300 g marcipan
Skum
250 g Dansukker Mørk Muscovadorrørsukker
75 g vand
105 g Dansukker Glukosesirup
135 g past. æggehvider
20 g Dansukker Bagesukker
2 tsk lakridspulver
Chokoladeovertræk
250 g hvid chokolade
75 g kakaosmør
2 tsk grøn pulverfarve
Pynt
Sølvperler
Lidt Dansukker Flormelis

Instruktioner

Bund
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom alle ingredienser i din røremaskine med en dejkrog eller spartel og ælt indtil massen er ensartet. Kom den færdige kransekagemasse op i en sprøjtepose med en rund tyl (12 mm) Sprøjt små knobber ud på bagepapir, 4-5 cm i diameter. Bag dem til de er gyldne 8-10 min. Lad dem herefter køle.

Skum
Kog 250 g muscovadosukker, vand og glukosesirup op til 117 grader. Imens det koger, pisker du dine æggehvider skummedes og tilsætter dine 20 g sukker, og pisker det ganske let op. Grunden til jeg bruger bagesukker, på grund af de meget fine korn opløses det hurtigt, tilfører mere luft og dermed mere volumen ved piskning. Det er oplagt at bruge til flødebolleskum, hvis du spørger mig.
Kom herefter din varme sukkermasse i, hæld i en tynde stråle, mens du stadig pisker. Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast.
Vend forsigtigt lakridspulver i indtil skummet er ensartet. Kom skummet i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt lakridsskummet i toppe på de afkølet bunde.
Lad flødebollerne stå i køleskabet,  mens du forbereder din chokolade.

Chokoladeovertræk
Kom din hakkede chokolade, hakkede kakaosmør og grøn pulverfarve i en skål der kan komme i mikroovnen. Varm din masse i 30 sekunder af gangen, og rør i massen. Dette fortsætter du med indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter giver du kun chokoladen 10 sekunder og røre. du skal ramme en temperatur mellem 29-31 grader.
Kom chokoladen i et glas, hvor din flødebolle kan dyppes i. Husk at tjek det inden du hælder chokoladen derned i.
Tag din flødebolle og dyb skummet i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da marengsen kan finde på at udvide sig, og vil lade sådan nogle små "orme" af marengs ,hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden du vender den om.

Pynt
Mens chokoladen stadig er våd, kommer du dine sølvkugler på.
Når chokoladen har sat sig, drys med flormelis og pak dem eventuelt ind til en fin værtindegave eller nyd dem med det samme :-D

Opskrift Liv Martine

Livs blog: Liv Martine

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.