Krydderbrød

2 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

50 g gær
1/2 l fingervarmt vand
1/2 dl havreklid
125 g mager kvark
1 tsk. salt
1/2 dl Dansukker Mørk Sirup
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 (ca. 100 g) æble
1 dl (50 g) tørrede tranebær
1 tsk. anis
1 tsk. fennikel
1 l rugsigtemel
ca. 5 dl hvedemel

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Tilsæt vand og havreklid, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt kvark, salt, sirup og farin. Skræl og riv æblet. Tilsæt det revne æble, tranebær og krydderier. Ælt først rugsigtemel og derefter hvedemel i dejvæsken, indtil dejen slipper skålen. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i to lige store stykker, som formes til to brød. Læg brødene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 45 minutter. Bages nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Pensl de nybagte brød med koldt vand. Læg dem på en rist, og lad dem køle af under et klæde. Brødene kan fryses.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.