Kringle med marcipan og stikkelsbær

25-30 stykker 1,5 time
En kringle er et lækkert hvedebrød, og med fyld af marcipan og stikkelsbær bliver den hurtigt populær på kaffebordet. Pynt gerne kringlen med mandelsplitter og perlesukker.
Kringle med marcipan og stikkelsbær
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Dej

    • 50 g gær
    • 200 g blødt smør
    • 5 dl hvedemel
    • 2 spsk. Dansukker Bagesukker
    • 2 æg

    Fyld

    • 150 g marcipan
    • 1 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
    • 100 g blødt smør
    • 200 g stikkelsbær

    Pynt

    • Æg
    • Mandelflager
    • Dansukker Perlesukker

    Smuldr gæren, og del smørret i mindre stykker. Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor. Kør maskinen, til dejen er jævn, og lad dejen hvile i 15 minutter.

    Tilbered fyldet. Riv marcipanen, og pisk det sammen med brun farin og smør i en skål, til massen er jævn.

    Ælt dejen på et meldrysset bord, og del den i tre dele. Rul hvert stykke ud til et rektangel, ca. 20x35 cm.

    Fordel fyldet i midten af rektanglet, og kom stikkelsbær på. Buk kanterne over fyldet, og læg kringlerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk med et rent viskestykke, og lad hæve i ca. 40 minutter.

    Forvarm ovnen til 200°C. Pensl stængerne med pisket æg, og strø mandelflager og perlesukker over.

    Bag stængerne i midten af oven i ca. 20 minutter. Lad kringlerne køle af på en rist, og skær dem derefter i mindre stykker.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker