Kransekage

Et festligt og yderst smagfuldt punktum for året. Skønne hjemmebagte kransekagestykker med en dejlig smag af marcipan og fint pyntet med glasur.

10 stykker

Vurdering (91 stk)

Ingredienser

100 g Dansukker Brun Farin
300 g marcipan
25 g æggehvide

Desuden
150 g Dansukker Flormelis
lidt æggehvid

Instruktioner

Ælt brun farin og marcipan sammen. Bland æggehviden i og ælt til en ensartet masse. Lad kransekagemassen hvile på køl i 20-30 minutter.

Del kransekagemassen i 10 lige store stykker og rul dem til pølser på ca. 7 cm. Dyp fingerspidserne i vand og form hvert kransekagestykke med fingrene. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 10-12 minutter ved 200° (alm varme). 

TIP: Sæt en ekstra bageplade under kransekagerne, så brænder de ikke på i bunden.

Lad kagerne køle af på bagepladen.

Sigt flormelis. Pisk det til sprøjteglasur sammen med æggehvide. Den skal være luftig og hvid i farven og konsistensen, tyk men sprøjtbar. Overfør glasuren til et cornet af bagepapir eller en sprøjtepose med en lille rund tylle og sprøjt glasur på de stuetemperede kransekagestykker. Opbevar dem lufttæt på køl eller frys indtil servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.