Kransekage

Et festligt og yderst smagfuldt punktum for året. Skønne hjemmebagte kransekagestykker med en dejlig smag af marcipan og fint pyntet med glasur.

10 stykker

Vurdering (99 stk)

Ingredienser

100 g Dansukker Brun Farin
300 g marcipan
25 g æggehvide

Desuden
150 g Dansukker Flormelis
lidt æggehvid

Instruktioner

Ælt brun farin og marcipan sammen. Bland æggehviden i og ælt til en ensartet masse. Lad kransekagemassen hvile på køl i 20-30 minutter.

Del kransekagemassen i 10 lige store stykker og rul dem til pølser på ca. 7 cm. Dyp fingerspidserne i vand og form hvert kransekagestykke med fingrene. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 10-12 minutter ved 200° (alm varme). 

TIP: Sæt en ekstra bageplade under kransekagerne, så brænder de ikke på i bunden.

Lad kagerne køle af på bagepladen.

Sigt flormelis. Pisk det til sprøjteglasur sammen med æggehvide. Den skal være luftig og hvid i farven og konsistensen, tyk men sprøjtbar. Overfør glasuren til et cornet af bagepapir eller en sprøjtepose med en lille rund tylle og sprøjt glasur på de stuetemperede kransekagestykker. Opbevar dem lufttæt på køl eller frys indtil servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.