Ø-mærket og Fairtrade-mærket
I modsætning til hvad mange tror, er der ingen forskel mellem sukkeret i sukkerroer og sukkerrør, og de to afgrøder giver et identisk slutprodukt. (Såkaldt råsukker er derimod karakteriseret ved, at sukkerkrystallerne har en del sukkervæske tilbage efter produktionen, hvilket giver råsukkeret den brune farve).
Det, der adskiller de økologiske sukkerprodukter fra vores ordinære produkter, er dyrkningen. Med økologisk dyrkning får jorden sin næring fra naturlige gødningsmidler, og al bekæmpelse af ukrudt sker manuelt.
Fra efteråret 2020 er Dansukkers økologiske produkter fremstillet af lokalt dyrkede sukkerroer. Produktserien indeholder ØKO Sukker, ØKO Flormelis og ØKO Brun Farin, alle tre produkter er fremstillet af Sukkerroer dyrket på danske og svenske marker. Det økolgiske sortiment inkluderer også ØKO Syltesukker og ØKO Lys sirup, som er fremstillet af europæiske økologiske sukkerroer i stedet for sydamerikanske sukkerrør. Dansukker har stadig økologisk rørsukker i sortimentet, det er produceret af sukkerrør fra Sydamerika.
I Dansukkers sortiment er der også Fairtrade-mærkede sukkerprodukter, der er dyrket i Paraguay, Malawi og Mauritius. Når du køber Fairtrade-mærkede produkter, bidrager du til bedre arbejdsbetingelser og mere trygge sociale forhold for producenter og ansatte i de fattigere dele af verden.