Kransekage
Kager bagt af marcipan kan findes i den ældste danske kogebog fra 1616, men den søde nøddedej var kendt allerede i middelalderen. Kransekagen, som vi kender den i dag, stammer fra sidste halvdel af 1700-tallet og har – blandt andet på grund af prisen på mandler – altid været forbundet med fest.
Ingredienser
Kage
300 g marcipan
150 g Dansukker Sukker
1 æggehvide
Pynt
50 g mørk chokolade til pynt
75 g Dansukker Flormelis
1/2 pasteuriseret æggehvide
Instruktioner
Rør sukker i æggehviden. Lad det trække 30-60 minutter til sukkeret er opløst. Arbejd sukker og æg godt sammen med marcipanen. Rul en pølse og del den i 10 stykker af 50 gr. Form hvert stykke til et kransekagestykke, hvor toppen trykkes trekantet.
Bag kransekager i 12-14 min. – til de er gyldne – ved 210° i alm. ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
Hak og smelt den mørke chokolade og dyp bunden af kransekagestykkerne heri. Lav en glasur ved at blande pasteuriseret æggehvide med flormelis, som røres sammen. Kom glasuren i sprøjtepose eller kræmmerhus og lav et lille hul i spidsen. Pynt nu toppen af kransekagerne med glasur sprøjtet i originalt mønster.
Opbevar kransekagerne i lufttæt beholder.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.