Kransekage
Kager bagt af marcipan kan findes i den ældste danske kogebog fra 1616, men den søde nøddedej var kendt allerede i middelalderen. Kransekagen, som vi kender den i dag, stammer fra sidste halvdel af 1700-tallet og har – blandt andet på grund af prisen på mandler – altid været forbundet med fest.
Ingredienser
Kage
300 g marcipan
150 g Dansukker Sukker
1 æggehvide
Pynt
50 g mørk chokolade til pynt
75 g Dansukker Flormelis
1/2 pasteuriseret æggehvide
Instruktioner
Rør sukker i æggehviden. Lad det trække 30-60 minutter til sukkeret er opløst. Arbejd sukker og æg godt sammen med marcipanen. Rul en pølse og del den i 10 stykker af 50 gr. Form hvert stykke til et kransekagestykke, hvor toppen trykkes trekantet.
Bag kransekager i 12-14 min. – til de er gyldne – ved 210° i alm. ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
Hak og smelt den mørke chokolade og dyp bunden af kransekagestykkerne heri. Lav en glasur ved at blande pasteuriseret æggehvide med flormelis, som røres sammen. Kom glasuren i sprøjtepose eller kræmmerhus og lav et lille hul i spidsen. Pynt nu toppen af kransekagerne med glasur sprøjtet i originalt mønster.
Opbevar kransekagerne i lufttæt beholder.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.