Kransekage

Kager bagt af marcipan kan findes i den ældste danske kogebog fra 1616, men den søde nøddedej var kendt allerede i middelalderen. Kransekagen, som vi kender den i dag, stammer fra sidste halvdel af 1700-tallet og har – blandt andet på grund af prisen på mandler – altid været forbundet med fest.

ca. til 10 personer

Vurdering (55 stk)

Ingredienser

Kage
300 g marcipan
150 g Dansukker Sukker
1 æggehvide

Pynt
50 g mørk chokolade til pynt
75 g Dansukker Flormelis 
1/2 pasteuriseret æggehvide

Instruktioner

Rør sukker i æggehviden. Lad det trække 30-60 minutter til sukkeret er opløst. Arbejd sukker og æg godt sammen med marcipanen. Rul en pølse og del den i 10 stykker af 50 gr. Form hvert stykke til et kransekagestykke, hvor toppen trykkes trekantet.

Bag kransekager i 12-14 min. – til de er gyldne – ved 210° i alm. ovn. Lad dem køle af på en bagerist. 

Hak og smelt den mørke chokolade og dyp bunden af kransekagestykkerne heri. Lav en glasur ved at blande pasteuriseret æggehvide med flormelis, som røres sammen. Kom glasuren i sprøjtepose eller kræmmerhus og lav et lille hul i spidsen. Pynt nu toppen af kransekagerne med glasur sprøjtet i originalt mønster.

Opbevar kransekagerne i lufttæt beholder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.