Koldhævede kanelsnegle

ca. 30 stk.

Vurdering (14 stk)

Ingredienser

50 g gær
2 1/2 dl kold mælk
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
200 g koldt smør eller margarine
9 dl hvedemel

Fyld
100 g smør eller margarine
1 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. stødt kanel

Pensling
Sammenpisket æg

Pynt
Dansukker Perlesukker
Hakkede mandler, kan udelades

Instruktioner

Start med at blande alle ingredienser til fyldet. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken samt de to sukkerarter og fedtstoffet. Rør melet i, og ælt dejen, indtil den er glat og smidig. Rul dejen ud på et meldrysset bagebord. Dejen skal være forholdsvis klistret, men hvis den er svær at håndtere, kan du komme lidt mere mel i. Skær ud i 8 cm store kvadrater. Kom en klat af fyldet på hvert kvadrat, og buk derefter hjørnerne mod midten, og tryk godt til. Læg kanelsneglene i papirforme, og lad dem hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer. Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg, og kom perlesukker og hakkede mandler ovenpå. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter. Lad kanelsneglene køle af på en rist under et klæde. Kan fryses. 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.