Ingredienser
50 g gær
5 dl lunkent vand
2 spsk. Dansukker Brun Farin
1 1/2 tsk. salt
4 dl hvedemel
8 dl groft rugmel
3/4 dl hørfrø
3/4 dl sesamfrø
3/4 dl solsikkekerner
3/4 dl hirseflager
Instruktioner
Opløs gæren i lunkent vand i en skål. Tilsæt farin, salt, hvedemel og groft rugmel. Ælt dejen godt sammen. Lad den hæve i 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt sammen. Del dejen i tre dele. Rul hver del ud med lidt rugmel, så den ikke klistrer til kagerullen. Når dejen er ca. 2 mm tyk, pensles den med vand og drysses med de forskellige frø og kerner. Rul frøene og kernerne ind i dejen, så de sidder godt fast. Skær dejen ud i små firkanter. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Lad knækbrødene køle af på en rist. Opbevares tørt.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.