Knækbrød

10-12 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

100 g surdej, hvede eller rug
2 dl lunkent vand
3 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1 tsk. salt
1-2 tsk. krydderier efter smag f.eks. anis
2 dl hvedeklid
2 dl groft rugmel
4 dl hvedemel

1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø

Opskrift på surdej finder du her

Instruktioner

Læg surdejen i en skål, og tilsæt vandet. Tilsæt sirup, salt, krydderi og hvedeklid. Tilsæt derefter rug- og hvedemel, og ælt dejen grundigt igennem. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i 2 timer. Sæt en plade ind på den midterste rille i ovnen, og sæt ovnen på 250 °C. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og tril den til en stang, der deles i tre lige store stykker. Rul hvert stykke tynt ud til en cirkel med en kagerulle. Lav huller med en gaffel. Drys med sesam- og hørfrø, og rul dem ind i dejen. Løft brødet over på et stykke bagepapir, som lægges på den varme plade i ovnen. Bages i ca. 5 minutter. Lad brødene køle af på en rist. Brødene skal opbevares tørt. Frøene kan udelades.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.