Klejner

Klejner

35-40 stk. ca. 2 timer
Klejner er klassisk julebag. Smag dine klejner til med cognac, citron og måske lidt kardemomme, og dyp de friturestegte kager i sukker.
Klejner
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
  • 3 æg
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 spsk. cognac (kan udelades)
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • ca. 8 dl hvedemel
  • Fintrevet skal af 1/2 økologisk citron

Tilsmagning af dejen efter eget valg

  • 1/2 tsk. kardemomme

Til tilberedningen

  • kokosfedt eller olie til fritering
  • Dansukker Økologisk Sukker

Rør smør og Bagesukker sammen i en skål, og tilsæt æggene et ad gangen. Pisk det hele sammen. Bland fløden i, og tilsæt cognac, hvis det ønskes.

Tilsæt bagepulver og næsten alt hvedemelet. Ælt det hele sammen til en smidig dej, og tilsæt mere hvedemel til sidst, hvis det er nødvendigt. Dejen skal ikke være helt fast, da den sætter sig, når den kommer på køl. Tilsæt citronskal og kardemomme, hvis det ønskes.

Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time. Tag dejen ud, og rul den tyndt ud på et stykke bagepapir med lidt hvedemel. Bagepapiret gør, at du ikke behøver så meget hvedemel, hvilket giver sprødere klejner.

Skær dejen ud i rudeformede stykker på 3 cm på den brede led og 7 cm på den lange led. Skær en rille midt på hvert stykke, og vrid den ene ende af dejen igennem det hul, rillen danner.

Friter klejnerne i kokosfedt/olie opvarmet til 180°C, til de er gyldenbrune. Det tager ca. 2 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og strø sukker over på begge sider.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;