Klejner

Klejner er klassisk julebag. Smag dine klejner til med cognac, citron og måske lidt kardemomme, og dyp de friturestegte kager i sukker.

35-40 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (7 stk)

Ingredienser

150 g smør, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
3 æg
1/2 dl piskefløde
1/2 spsk. cognac (kan udelades)
1 1/2 tsk. bagepulver
ca. 8 dl hvedemel
Fintrevet skal af 1/2 økologisk citron

Tilsmagning af dejen efter eget valg
1/2 tsk. kardemomme

Til tilberedningen
kokosfedt eller olie til fritering
Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Rør smør og Bagesukker sammen i en skål, og tilsæt æggene et ad gangen. Pisk det hele sammen. Bland fløden i, og tilsæt cognac, hvis det ønskes.

Tilsæt bagepulver og næsten alt hvedemelet. Ælt det hele sammen til en smidig dej, og tilsæt mere hvedemel til sidst, hvis det er nødvendigt. Dejen skal ikke være helt fast, da den sætter sig, når den kommer på køl. Tilsæt citronskal og kardemomme, hvis det ønskes.

Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time. Tag dejen ud, og rul den tyndt ud på et stykke bagepapir med lidt hvedemel. Bagepapiret gør, at du ikke behøver så meget hvedemel, hvilket giver sprødere klejner.

Skær dejen ud i rudeformede stykker på 3 cm på den brede led og 7 cm på den lange led. Skær en rille midt på hvert stykke, og vrid den ene ende af dejen igennem det hul, rillen danner.

Friter klejnerne i kokosfedt/olie opvarmet til 180°C, til de er gyldenbrune. Det tager ca. 2 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og strø sukker over på begge sider.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.