Klejner

Klejner er klassisk julebag. Smag dine klejner til med cognac, citron og måske lidt kardemomme, og dyp de friturestegte kager i sukker.

35-40 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (7 stk)

Ingredienser

150 g smør, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
3 æg
1/2 dl piskefløde
1/2 spsk. cognac (kan udelades)
1 1/2 tsk. bagepulver
ca. 8 dl hvedemel
Fintrevet skal af 1/2 økologisk citron

Tilsmagning af dejen efter eget valg
1/2 tsk. kardemomme

Til tilberedningen
kokosfedt eller olie til fritering
Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Rør smør og Bagesukker sammen i en skål, og tilsæt æggene et ad gangen. Pisk det hele sammen. Bland fløden i, og tilsæt cognac, hvis det ønskes.

Tilsæt bagepulver og næsten alt hvedemelet. Ælt det hele sammen til en smidig dej, og tilsæt mere hvedemel til sidst, hvis det er nødvendigt. Dejen skal ikke være helt fast, da den sætter sig, når den kommer på køl. Tilsæt citronskal og kardemomme, hvis det ønskes.

Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time. Tag dejen ud, og rul den tyndt ud på et stykke bagepapir med lidt hvedemel. Bagepapiret gør, at du ikke behøver så meget hvedemel, hvilket giver sprødere klejner.

Skær dejen ud i rudeformede stykker på 3 cm på den brede led og 7 cm på den lange led. Skær en rille midt på hvert stykke, og vrid den ene ende af dejen igennem det hul, rillen danner.

Friter klejnerne i kokosfedt/olie opvarmet til 180°C, til de er gyldenbrune. Det tager ca. 2 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og strø sukker over på begge sider.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.