Ingredienser
150 g smør, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
3 æg
1/2 dl piskefløde
1/2 spsk. cognac (kan udelades)
1 1/2 tsk. bagepulver
ca. 8 dl hvedemel
Fintrevet skal af 1/2 økologisk citron
Tilsmagning af dejen efter eget valg
1/2 tsk. kardemomme
Til tilberedningen
kokosfedt eller olie til fritering
Dansukker Økologisk Sukker
Instruktioner
Rør smør og Bagesukker sammen i en skål, og tilsæt æggene et ad gangen. Pisk det hele sammen. Bland fløden i, og tilsæt cognac, hvis det ønskes.
Tilsæt bagepulver og næsten alt hvedemelet. Ælt det hele sammen til en smidig dej, og tilsæt mere hvedemel til sidst, hvis det er nødvendigt. Dejen skal ikke være helt fast, da den sætter sig, når den kommer på køl. Tilsæt citronskal og kardemomme, hvis det ønskes.
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 time. Tag dejen ud, og rul den tyndt ud på et stykke bagepapir med lidt hvedemel. Bagepapiret gør, at du ikke behøver så meget hvedemel, hvilket giver sprødere klejner.
Skær dejen ud i rudeformede stykker på 3 cm på den brede led og 7 cm på den lange led. Skær en rille midt på hvert stykke, og vrid den ene ende af dejen igennem det hul, rillen danner.
Friter klejnerne i kokosfedt/olie opvarmet til 180°C, til de er gyldenbrune. Det tager ca. 2 minutter på hver side. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og strø sukker over på begge sider.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.