Kardemommeis

4 portioner 30 minutter + 5 timer i fryser
En lækker opskrift på hjemmelavet is med kardemommesmag. Server din kardemommeis som en afslutning på middagen sammen med friske bær eller varme, søde pærer.
Kardemommeis
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 4 pasteuriserde æggeblommer
  • 1 dl Dansukker Økologisk Rørsukker Fairtrade
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl mælk
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 dl Dansukker Glukosesirup
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme

Pisk æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker sammen i en skål.

Bring mælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt gennem en finmasket si. Tilsæt kardemomme.

Lad blandingen køle af, inden den køres i ismaskinen eller stilles i fryseren. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker