Ingredienser
Bund
100 g marcipan
75 g smør eller margarine
1 spsk. hvedemel
1 æg
Sauce
200 g blommer
1 dl Dansukker Glukosesirup
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. smør eller margarine
1 1/2 dl æblejuice
3 æbler
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 tsk. stødt kanel
Smør eller margarine
Pynt
Brombær
Instruktioner
Pisk marcipan og fedtstof sammen med en elpisker. Tilsæt hvedemel og æg, og rør det hele godt sammen. Rul dejen ud til en 1 cm tyk rektangel på smurt bagepapir. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter.
Bland alle ingredienserne til saucen i en kasserolle, og lad det simre i 5 minutter. Blend og si saucen.
Skræl og halvér æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i både. Bland farin og kanel, og dyp æblebådene i blandingen. Steg æblebådene i fedtstof på en stegepande, til de kun lige er møre.
Skær bunden ud i trekanter, som lægges på desserttallerkner. Fordel æblebådene på trekanterne. Pynt med f.eks. et brombær. Server saucen til. Hvis du ikke har blommer, kan du i stedet anvende 100 gram svesker.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.