Focaccia
Fyld
Til formen
Pynt
Smuldr gæren i en skål, tilsæt mælken, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt smør, sukker, kardemomme og næsten alt hvedemelet. Ælt dejen i mindst 5 minutter. Hvis du ælter i hånden, skal du fordoble tiden.
Tilsæt saltet og mere hvedemel om nødvendigt. Dejen skal slippe skålens kanter. Ælt dejen et par minutter mere. Lad dejen hæve tildækket i ca. 20-30 minutter.
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den i nogle minutter. Smør en form med olie, ca. 24 x 30. Læg dejen i, tryk den ud med hænderne, og lav små fordybninger over hele overfladen. Fordel fyldet i hullerne.
Lad dejen hæve i yderligere 30-40 minutter under et klæde eller plastfolie.
Sæt ovnen på 200 grader. Bag kanelsneglefocacciaen i ca. 20 minutter.
Opskriften er udarbejdet af