Kagekalender

Kagekalender

Cirka 50 stykker cirka 2 timer
Kagekalender
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

  • 5 dl hvedemel
  • 1 dl Dansukker Bagesukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g køleskabskoldt smør
  • 1 æggeblomme

Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og smør i en foodprocessor eller på et bord. Tilsæt æggeblommen. Ælt ikke dejen for meget. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time.
Sæt ovnen på 200 °C.

Rul dejen tyndt ud, cirka 2 mm tykkelse. Udstik runde kager. Lav glasur, som du kan dekorere med. Smelt chokoladen. Når kagen er færdigbagt og er kølet af, kommer du glasuren på og lader den stivne. Derefter skriver du tallene 1-24 på kalender-kagerne. Du kan også skrive tallene 1-24 med glasuren direkte på kagerne.

Glasur
1 æggehvide
Et par dråber eddike
4 dl Dansukker Flormelis

Pisk ingredienserne sammen til en fast, sej masse med en elpisker.

 

Se film: Sådan laver du glasur

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;