Juletræstammer

Juletræstammerne her er et skønt tvist på en ægte klassiker.

ca. 16 små

PT55M

ca. 1 time + 1 time i køleskab

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g blødt smør
3 spsk. Dansukker Mørk Sirup
1 dl Dansukker Brun Farin
3 spsk. kakaopulver
4 dl smuldrede brunkager
4 dråber romessens

Pynt
Dansukker Flormelis
200 g rød marcipan
100 g hvid chokolade

Instruktioner

Rør smør, sirup, brun farin og kakao sammen i en skål. Rør de smuldrede brunkager i dejen sammen med romessens. Stil i køleskab i 30 minutter.

Form dejen til 2 stænger, og stil dem i køleskab i yderligere 30 minutter.

Drys lidt flormelis på køkkenbordet, og rul marcipanen ud i et rektangel. Læg en af stængerne på marcipanen, og rul marcipanen omkring stangen. Skær den overskydende marcipan af i siderne. Gør det samme med den anden stang.

Skær stængerne i stykker på ca. 4 cm. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Dyp enderne i chokoladen, stil dem på et stykke bagepapir, og lad dem størkne. Opbevar i køleskab.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.