Julestjerne

En saftig og smagfuld julestjerne med fyld af mørk chokolade, appelsin og kanel blandt andet. Håndværk når det er bedst.

ca. 15-20 stykker

ca. 2 timer

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

Hvededej
25 g gær
1 1/2 dl mælk, stuetempereret
1 1/2 dl yoghurt naturel, 3 %
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 tsk. stødt kardemomme
1 æg
ca. 8-9 dl hvedemel
1/4 tsk. salt

Fyld
80 g mørk chokolade
125 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. stødt kanel
Revet skal af 1 appelsin, usprøjtet
3 spsk. friskpresset appelsinsaft
1 tsk. maizena

Pensling
1 æg + vand + 1 knivspids salt
Dansukker Svensk Perlesukker

Instruktioner

Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt yoghurt, smør, sirup, kardemomme og æg, og arbejd det hele sammen. Tilsæt næsten alt hvedemelet, og ælt dejen blank og smidig. Tilsæt salt og mere hvedemel efter behov, og ælt dejen, indtil den slipper skålens kanter.

Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter.

Lav i mellemtiden fyldet. Hak chokoladen fint, og bland den med de øvrige ingredienser i en skål.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i 4 portioner. Rul hver portion ud til en rund plade med en diameter på ca. 25 cm. Læg den første dejplade på en bageplade med bagepapir.

Smør fyld ud på den første dejplade. Fyldet skal række til 3 plader og den dej, som bliver til overs. Læg den næste dejplade på, og kom et lag fyld på den. Gentag, indtil den sidste dejplade er lagt på, men kom ikke fyld oven på den.

Skær 16 snit ca. 2 cm ud fra midten, sno strimlerne sammen to og to, og tryk enderne sammen. Lav boller af resten af dejen.

Lad stjernen hæve under et klæde i ca. 45 minutter. Forvarm ovnen til 225 °C, over- og undervarme.

Pensl stjernen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag nederst i ovnen i 15-20 minutter. Lad stjernen køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.