Julestjerne

En saftig og smagfuld julestjerne med fyld af mørk chokolade, appelsin og kanel blandt andet. Håndværk når det er bedst.

ca. 15-20 stykker

ca. 2 timer

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

Hvededej
25 g gær
1 1/2 dl mælk, stuetempereret
1 1/2 dl yoghurt naturel, 3 %
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 tsk. stødt kardemomme
1 æg
ca. 8-9 dl hvedemel
1/4 tsk. salt

Fyld
80 g mørk chokolade
125 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. stødt kanel
Revet skal af 1 appelsin, usprøjtet
3 spsk. friskpresset appelsinsaft
1 tsk. maizena

Pensling
1 æg + vand + 1 knivspids salt
Dansukker Svensk Perlesukker

Instruktioner

Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt yoghurt, smør, sirup, kardemomme og æg, og arbejd det hele sammen. Tilsæt næsten alt hvedemelet, og ælt dejen blank og smidig. Tilsæt salt og mere hvedemel efter behov, og ælt dejen, indtil den slipper skålens kanter.

Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter.

Lav i mellemtiden fyldet. Hak chokoladen fint, og bland den med de øvrige ingredienser i en skål.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i 4 portioner. Rul hver portion ud til en rund plade med en diameter på ca. 25 cm. Læg den første dejplade på en bageplade med bagepapir.

Smør fyld ud på den første dejplade. Fyldet skal række til 3 plader og den dej, som bliver til overs. Læg den næste dejplade på, og kom et lag fyld på den. Gentag, indtil den sidste dejplade er lagt på, men kom ikke fyld oven på den.

Skær 16 snit ca. 2 cm ud fra midten, sno strimlerne sammen to og to, og tryk enderne sammen. Lav boller af resten af dejen.

Lad stjernen hæve under et klæde i ca. 45 minutter. Forvarm ovnen til 225 °C, over- og undervarme.

Pensl stjernen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag nederst i ovnen i 15-20 minutter. Lad stjernen køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.