Ingredienser
Hvededej
25 g gær
1 1/2 dl mælk, stuetempereret
1 1/2 dl yoghurt naturel, 3 %
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 tsk. stødt kardemomme
1 æg
ca. 8-9 dl hvedemel
1/4 tsk. salt
Fyld
80 g mørk chokolade
125 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. stødt kanel
Revet skal af 1 appelsin, usprøjtet
3 spsk. friskpresset appelsinsaft
1 tsk. maizena
Pensling
1 æg + vand + 1 knivspids salt
Dansukker Svensk Perlesukker
Instruktioner
Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.
Tilsæt yoghurt, smør, sirup, kardemomme og æg, og arbejd det hele sammen. Tilsæt næsten alt hvedemelet, og ælt dejen blank og smidig. Tilsæt salt og mere hvedemel efter behov, og ælt dejen, indtil den slipper skålens kanter.
Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter.
Lav i mellemtiden fyldet. Hak chokoladen fint, og bland den med de øvrige ingredienser i en skål.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i 4 portioner. Rul hver portion ud til en rund plade med en diameter på ca. 25 cm. Læg den første dejplade på en bageplade med bagepapir.
Smør fyld ud på den første dejplade. Fyldet skal række til 3 plader og den dej, som bliver til overs. Læg den næste dejplade på, og kom et lag fyld på den. Gentag, indtil den sidste dejplade er lagt på, men kom ikke fyld oven på den.
Skær 16 snit ca. 2 cm ud fra midten, sno strimlerne sammen to og to, og tryk enderne sammen. Lav boller af resten af dejen.
Lad stjernen hæve under et klæde i ca. 45 minutter. Forvarm ovnen til 225 °C, over- og undervarme.
Pensl stjernen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag nederst i ovnen i 15-20 minutter. Lad stjernen køle af på en rist.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.