Julekarameller med valnødder

Karamel med valnødder er super simpelt juleslik. Hæld den klistrede masse på et stykke bagepapir og lad det køle ned, hvorefter det overtrækkes med chokolade. Mums!

Ca. en halv plade

Vurdering (9 stk)

Ingredienser

2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
200 g smør
2 spsk. vand
2 dl finthakkede valnødder
100 g smeltet mørk chokolade

Instruktioner

Brug en form eller en plade beklædt med bagepapir.

Varm forsigtigt sukker, glukosesirup, smør og vand op under omrøring i en tykbundet kasserolle, til blandingen er smeltet lidt.

Lad blandingen koge i 10-15 minutter, til den er lysebrun og tyk, eller har nået en temperatur på 140 °C.

Kom nødderne i karamelblandingen. Hæld ud på bagepapir.

Lad karamellen køle af. Smør den smeltede chokolade på.
Bræk i mindre stykker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.