Julekage

Vurdering (34 stk)

Ingredienser

50 g smør eller margarine
2 dl mælk
25 g gær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 knsp. salt
1 tsk. stødt kardemomme
Ca. 5 dl hvedemel

Fyld
50 g mandelmel
1 dl Dansukker Flormelis
75 g smør eller margarine
1/4-1/2 g safran eller revet skal af en økologisk appelsin

Pynt
1 æg
1-2 spsk. Dansukker Rørsukker

Instruktioner

Smelt fedtstoffet. Tilsæt mælken, og varm op til ca. 37 °C. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt sukker, salt og kardemomme. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i en time.

Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en plade på ca. 25 x 50 cm. Smør fyldet ud over. Rul dejen sammen, og form den til en snegl, som lægges i en smurt springform, 24 cm i diameter. Lad dejen hæve under et klæde i en time.

Pensl kagen med sammenpisket æg, og drys med rørsukker. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.