Ingredienser
Jule brownie
3 æg
275 g Dansukker bagesukker
200 g smør
200 g mørk chokolade
130 g hvedemel
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. kardemomme
1 tsk. stødt kanel
Topping
150 g mørk chokolade
50 g mandler
50 g tranebær
50 g pekannødder
50 g hvid chokolade
1 spsk. Dansukker økologisk flormelis
Instruktioner
Jule brownie
Pisk æg og sukker luftigt.
Smelt smør i en kasserolle og tilsæt chokoladen. Bland chokoladeblandingen godt sammen.
Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og bland det sammen.
Tilsæt de tørre ingredienser til kagedejen og rør kage dejen glat og ensartet.
Tilsæt chokoladeblandingen og rør yderligere til der ikke længere ses nogle klumper.
Hæld kagedejen i en bageform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 30min.
Lad kagen køle helt af i køleskabet inden den pyntes.
Topping
Smelt mørk chokolade og fordel det ud på brownien.
Bland nødder, tranebær og hvid chokolade sammen i en skål og fordel det ud på chokoladelaget.
Sæt kagen på køl og skær den først ud i skiver, når chokoladen er størknet helt.
- Opskrift Maria Vestergaard - mariavestergaard.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.