Julebrownie med nødder og chokolade

Denne julebrownie har en perfekt konsistens med en blød midte og en sprød overflade. Og så er den pyntet så ualmindelig fint med nødder, chokolade, tranebær og selvfølgelig julesne.
- Opskrift Maria Vestergaard
Julebrownie med nødder og chokolade
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Jule brownie

    • 3 æg
    • 275 g Dansukker bagesukker
    • 200 g smør
    • 200 g mørk chokolade
    • 130 g hvedemel
    • 1/2 tsk. salt
    • 1/2 tsk. stødt ingefær
    • 1/2 tsk. kardemomme
    • 1 tsk. stødt kanel

    Topping

    • 150 g mørk chokolade
    • 50 g mandler
    • 50 g tranebær
    • 50 g pekannødder
    • 50 g hvid chokolade
    • 1 spsk. Dansukker økologisk flormelis

    Jule brownie
    Pisk æg og sukker luftigt.
    Smelt smør i en kasserolle og tilsæt chokoladen. Bland chokoladeblandingen godt sammen.
    Hæld alle de tørre ingredienser i en skål og bland det sammen.
    Tilsæt de tørre ingredienser til kagedejen og rør kage dejen glat og ensartet.
    Tilsæt chokoladeblandingen og rør yderligere til der ikke længere ses nogle klumper.
    Hæld kagedejen i en bageform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 30min.
    Lad kagen køle helt af i køleskabet inden den pyntes.

    Topping
    Smelt mørk chokolade og fordel det ud på brownien.
    Bland nødder, tranebær og hvid chokolade sammen i en skål og fordel det ud på chokoladelaget.
    Sæt kagen på køl og skær den først ud i skiver, når chokoladen er størknet helt.