Juleboller med appelsin og chokolade

Bløde og luftige juleboller med appelsin, chokolade, kardemomme og kanel smager FANTASTISK, og er nemme at lave.
- Opskrift Grødgrisen

12 stk

Vurdering (58 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

DEJ
1,5 dl mælk
1 økologisk appelsin (1 dl appelsinsaft og skallen fra halvdelen)
1 tsk knuste kardemommefrø (eller 2 tsk stødt kardemomme)
1 tsk kanel (stødt)
25 g gær
1 æg
50 g Dansukker økologisk flormelis
500-550 g hvedemel (ca.)
1/2 tsk groft salt
100 g blødt smør
75 g mørk chokolade (gerne kold)
60 g hasselnødder (35 g til dejen og 25 g til toppen)

SUKKERVAND
25 g Dansukker økologisk sukker
25 g varmt vand

Instruktioner

DEJ
1.    Opvarm mælken i en lille gryde til den er lun. Den må IKKE være varm, da det ødelægger     gærets hæveevne.
2.    Hæld mælken i en dejskål sammen med friskpresset appelsinsaft, fint-revet appelsinskal,     kardemomme og kanel, og opløs gæren heri.
3.    Rør et æg i væsken, og tilsæt flormelis, hvedemel og til sidst salt lidt efter lidt under     omrøring.
4.    Skær det bløde smør i tern og stil til side.
5.    Ælt dejen i ca. 10-12 min ved middel-lav hastighed til dejen er blank, smidig og slipper     kanterne på skålen. Tilsæt smørret ca. halvvejs, så det har god tid til at blive inkorporeret     godt i dejen.
6.    Hak mørk chokolade og (35 g) hasselnødder groft, kom i dejen, og ælt kort dejen til det er     godt fordelt.
7.    Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Dejen skal     hæve til ca. dobbelt størrelse.

BAGNING
1.    Kom dejen ud på et melet bord og del den i 12-13 små klumper med en vægt på ca. 80-90 g.
2.    Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den     får en glat og fin overflade (dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning). Læg dem i en     dyb bradepande med samlingen nedad.
3.    Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på     200 grader varmluft.
4.    Bag bollerne i den varme ovn i 10-15 minutter til de er gyldne.

YDERLIGERE
1.    Hak de resterende hasselnødder (25g) groft.
2.    Bland sukker og varmt vand grundigt sammen, og pensl bollerne med sukkervandet.
3.    Drys hasselnødderne på og pynt evt. yderligere med lidt appelsinskal.
4.    Nyd bollerne nybagte og lune med et godt lag smør eller som de er!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?