Juleboller

Lækre luftige juleboller med masser af smag. Gode til morgenbordet eller eftermiddagshygge i stearinlysets skær.

16 stk.

Vurdering (43 stk)

Ingredienser

25 g gær
2 dl sødmælk
0,5 dl appelsinsaft
1 økologisk appelsin, skal heraf
2 æg, let sammenpiskede
50 g Dansukker Bagesukker
7 g fint salt
2 tsk. stødt kardemomme (eller 1 tsk. friskkværnet)
1 tsk. stødt ingefær
500 g mel
75 g smør, koldt
50 g rosiner
50 g sukat

Desuden
1 æg, til pensling
1/2 dl Dansukker Perlesukker
25 g mandelsplitter
1 tsk. friskkværnet kardemomm

Instruktioner

Opløs gæren i mælken. Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, æg, bagesukker, salt, kardemomme, ingefær og 475 g mel, og ælt dejen blank og sammenhængende. Det tager ca. 7-8 minutter på en røremaskine. Skrab skålens sider undervejs og juster med lidt mere mel, hvis ikke dejen slipper skålens sider.

Tilsæt det kolde smør i tern lidt ad gangen, mens dejen røres og rør indtil smørret er helt integreret i dejen. Tilsæt rosiner og sukat og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i ca. 1 time.

Slå luften ud af dejen og del den i 16 lige store stykker. Tryk et dejstykke fladt og fold det ind over sig selv et par gange, læg det på bordpladen med samlingen nedad og tril det til en bolle. Gentag med de 
resterende dejstykker. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse i ca. 1 time. 

TIP: Vej dejen af, hvis bollerne skal være præcis lige store.

Pensl forsigtigt bollerne med sammenpisket æg, drys dem med mandelsplitter, kardemomme og perlesukker og bag dem ved 210° (alm. varme) i ca. 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.