Ingredienser
Dej
3 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand
Creme
200 g Philadelphia friskost naturel
1/2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. vaniljesukker
Syltetøj
100 g jordbær eller andre bær i små stykker
1 dl Dansukker Syltesukker
Pynt
Marengs
Jordbær
Hindbær
Instruktioner
Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det ned i æggemassen sammen med vandet. Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Læg kagen på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Udstik 24 runde kager ved hjælp af et målebæger eller et glas.
Rør ingredienserne til cremen sammen. Læg creme på 8 af kagerne.
Bland jordbær og syltesukker i en gryde, og lad det koge 3 minutter. Lad blandingen køle af. Fordel syltetøjet på 8 af kagerne. Læg kagerne sammen. Kagen med syltetøj i midten og kagen uden fyld øverst. Fordel cremen rundt langs kanterne på kagerne, og rul dem i knust marengs. Stil kagerne på et fad. Skær jordbærrene i skiver, og læg dem som en blomst på hver kage. Sæt et hindbær i midten af ”blomsten”.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.