Italiensk citronpie

Italiensk citronpie

ca. 8 portioner
Italiensk citronpie
Bedømmelse: (12vurderinger)

Ingredienser

400 g tærtedej
Mel til udrulning

Fyld
250 g ricottaost
250 g mascarponeost
1 usprøjtet citron, revet skal og saft
125 g Dansukker Sukker
6 æggeblommer
6 æggehvider 

Rul dejen ud på et melet bord, så den bliver ca. 5 cm større end en tærteform med en diameter på 25 cm. Tryk dejen ud i formen, og lad den hænge ud over kanten.

Bland begge ostetyperne med citronsaft og -skal samt halvdelen af sukkeret og 5 af æggeblommerne.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk i yderligere et par minutter. Vend æggehvidemassen ned i osteblandingen.

Hæld fyldet i formen, og buk kanten ind over fyldet. Pisk den resterende æggeblomme, og pensl kanterne. Bages midt i ovnen ved 175 °C i 30 minutter. Stil tærten koldt i mindst 2 timer.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;