Islagkage med solbær og caramel

ca. 10 portioner
Islagkage med solbær, karamelis og smuldretærte er en sikker vinder. Bagt tærtedej som bund, et lag karamelis over og til slut solbærsorbet.
Islagkage med solbær og caramel
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Karamelis

    • 4 æggeblommer
    • 1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 2 dl mælk
    • 1 1/2 dl piskefløde
    • 1 dl Dansukker Glukosesirup

    Smuldredej

    • 50 g smør, stuetempereret
    • 2 spsk. Dansukker Brun Farin
    • 1 spsk. Dansukker Lys Sirup
    • 3/4 dl hvedemel
    • 1 dl havregryn
    • flagesalt

    Solbæris

    • 400 g solbær (ca 2 dl puré)
    • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 4 æggeblommer
    • 1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
    • 2 dl mælk
    • 1 1/2 dl piskefløde
    • 1 dl Dansukker Glukosesirup

    Pynt

    • smuldredej, bær, spiselige blomster

    Begynd med at lave karamelisen. Pisk æggeblommer, rørsukker og sirup sammen i en skål.

    Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding. Sigt blandingen gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af.

    Kør isen på en ismaskineeller stil den i fryseren i ca. 3 timer. Rør rundt med jævne mellemrum. Lav imens smuldredejen som i forrige opskrift. Lad den køle helt af.

    Forvarm ovnen til 150 °C. Bland alle ingredienserne til smuldredejen sammen i en skål, og fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.

    Hæld 2/3 af smuldredejen i en aflang silikoneform/brødform (ca. 1,5 liter) og stil den i fryseren i ca. 20 minutter. Tag karamelisen ud, form den til kugler, og læg dem oven på smuldredejen og smør hurtigt kuglerne ud i et jævnt lag. Stil i fryseren.

    Lav solbærisen. Skyl solbærene , og giv dem et opkog sammen med siruppen i en gryde. Hæld blandingen gennem en finmasket si, så kun puréen er tilbage i en skål. Stil blandingen til side.

    Pisk æggeblommer og rørsukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og tilsæt bærpuréen. Sigt blandingen gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af.

    Kør isen på en ismaskine eller stil den i fryseren i ca. 3 timer. Rør rundt med jævne mellemrum. Tag isen ud, form den til kugler, og læg dem oven på karamelisen og smør hurtigt kuglerne ud i et jævnt lag. Stil i fryseren i mindst 2 timer.

    Tag Islagkagen ud af formen, og stil den på et fad. Pynt med resten af den bagte smuldredej, bær og spiselige blomster.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker