Hyldebærssaft

Hyldebærssaft
Bedømmelse: (74vurderinger)

Ingredienser

2 kg hyldebærsklaser
1/2 kg æbler
1/2 liter vand
6 dl Dansukker Sukker pr. liter færdig saft 

Skyl bærrene og æblerne. Fjern de grove stilke fra bærrene, og skær æblerne i tynde både. Læg bær og æblebåde i en gryde, og hæld vandet over. Lad det koge op og derefter simre under låg i 30 minutter. Hæld derefter massen op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Mål saften, og hæld den op i en gryde. Tilsæt 6 dl sukker pr. liter færdig saft, og lade det koge under omrøring i 5 minutter. Skum af. Hæld saften på varme, rengjorte flasker. Lukkes tæt. Opbevares koldt. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker