Honningmuffins

Vores honningmuffins har smag af kanel og ingefær og er fyldt med abrikosmarmelade. Pynt dine honningmuffins med chokoladeglasur og tørrede appelsiner på toppen.

ca. 18 muffins

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Abrikos- og appelsinmarmelade
100 g tørrede abrikoser
saften fra 1/4 appelsin
1/4 dl vand
75 g Dansukker Syltesukker

Muffins
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
3 æg
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
saften og skallen fra 1/2 appelsin, usprøjtet
1 1/2 dl piskefløde
8 1/3 dl hvedemel
2 tsk. hjortetakssalt

Chokoladefrosting
200 g mørk chokolade
300 g blødt smør
2 dl Dansukker Flormelis

Pynt
Tørrede abrikoser

Instruktioner

Begynd med abrikos- og appelsinmarmeladen. Læg abrikoserne i blød i vand mindst 2 timer, og hak dem derefter fint.

Bland abrikoser, appelsinsaft, vand og syltesukker i en gryde, og kog blandingen under omrøring i 10 minutter. Skum af. Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.

Forvarm ovnen til 170°C.

Kom honning og brun farin i en gryde, og varm op under omrøring, indtil farinen er opløst. Lad blandingen køle af.

Pisk æggene i en skål og tilsæt krydderier, appelsinsaft og -skal, fløde og den afkølede honningblanding. Rør det hele sammen til en jævn masse.

Tilsæt mel og hjortetakssalt til massen, og rør rundt, til den er samlet.

Hæld derefter dejen i muffinforme, og bag kagerne nederst i ovnen i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Lav chokoladefrostingen. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad.

Pisk smør og flormelis luftigt i en skål. Tilsæt chokoladen og pisk til en jævn frosting. Stil den i køleskabet i ca. 20 minutter.

Lav et hul i hver muffin, og læg lidt abrikosmarmelade i hvert hul.

Fyld frostingen i en sprøjtepose, og sprøjt ud på muffinsene. Pynt med et stykke tørret abrikos.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?