Hjemmelavet is uden ismaskine

Jeg har ikke brugt ismaskine til isen. Den har fået lov til at sætte sig i fryseren over natten uden at jeg har rørt en finger. Det kan den sagtens uden at danne iskrystaller, da den er lavet med glukosesirup fra Dansukker. Glukosesirup forhindrer nemlig krystallisering af sukkeret, og giver isen en cremet og blød konsistens.
- Opskrift Ditte Julie Jensen
Hjemmelavet is uden ismaskine
Bedømmelse: (60vurderinger)

Ingredienser

  • 150 g hjemmelavet sommermarmelade
  • 25 g glukosesirup, Dansukker
  • 100 g skyr
  • 100 g kondenseret mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 2-3 tsk hjemmelavet sommermarmelade (til swirls)

Giv marmeladen og glukosesiruppen et kort opkog, så siruppen smeltes ud i marmeladen. Lad det køle lidt af igen. Rør herefter skyr og kondenseret mælk i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen. Fordel massen i en stor form (jeg brugte en brødform) og bland 2-3 tsk marmelade i, så det danner swirls. Stil isen på frost i mindst 3 timer, eller til du skal bruge den. Den kan opbevares på frost i op til 3 måneder.