Hjemmelavet is med sommerens bær og sylt - Opskrifter

Hjemmelavet is med sommerens bær og sylt

til 6 anretninger
Desserten er kreeret i et snuptag, fordi den hovedsageligt består af elementer lavet på den hjemmelavede marmelade. Nemt og lækkert og helt perfekt som sød afslutning på de lange, lune sommeraftener. Desserten består af en bund af sommermarmelade, en is lavet på samme marmelade med sommerens bær. Den er pyntet med marengsbrud og spiselige sommerblomster.
- Opskrift Ditte Julie Jensen
Hjemmelavet is med sommerens bær og sylt
Bedømmelse: (2vurderinger)

Ingredienser

  HJEMMELAVET IS

  • 150 g hjemmelavet sommermarmelade
  • 25 g glukosesirup, Dansukker
  • 100 g skyr
  • 100 g kondenseret mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 2-3 tsk hjemmelavet sommermarmelade (til swirls)

  Giv marmeladen og glukosesiruppen et kort opkog, så siruppen smeltes ud i marmeladen. Lad det køle lidt af igen. Rør herefter skyr og kondenseret mælk i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen. Fordel massen i en stor form (jeg brugte en brødform) og bland 2-3 tsk marmelade i, så det danner swirls. Stil isen på frost i mindst 3 timer, eller til du skal bruge den. Den kan opbevares på frost i op til 3 måneder.

  MARENGS
  50 g æggehvider
  50 g hvidt sukker
  50 g flormelis, Dansukker

  Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen. Smør marengsen tyndt ud (ca. 1 mm) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsen ved 110 grader varmluft i 40-50 min. Lad det køle af og bræk herefter stykker.

  I ØVRIGT
  1-2 spsk hjemmelavet sommermarmelade
  frisk timian
  skovsyre
  spiselige sommerblomster

  Smør 1-2 spsk marmelade ud i hver skål. Scoop isen og placer dem fint ovenpå. Pynt med brud af marengs samt frisk timian, skovsyre og spiselige blomster.

  TIP: Er du vild med chokolade, kan du med fordel drysse med lidt finthakket hvid chokolade.


  ;