HJEMMELAVET IS
Giv marmeladen og glukosesiruppen et kort opkog, så siruppen smeltes ud i marmeladen. Lad det køle lidt af igen. Rør herefter skyr og kondenseret mælk i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen. Fordel massen i en stor form (jeg brugte en brødform) og bland 2-3 tsk marmelade i, så det danner swirls. Stil isen på frost i mindst 3 timer, eller til du skal bruge den. Den kan opbevares på frost i op til 3 måneder.
MARENGS
50 g æggehvider
50 g hvidt sukker
50 g flormelis, Dansukker
Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen. Smør marengsen tyndt ud (ca. 1 mm) på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsen ved 110 grader varmluft i 40-50 min. Lad det køle af og bræk herefter stykker.
I ØVRIGT
1-2 spsk hjemmelavet sommermarmelade
frisk timian
skovsyre
spiselige sommerblomster
Smør 1-2 spsk marmelade ud i hver skål. Scoop isen og placer dem fint ovenpå. Pynt med brud af marengs samt frisk timian, skovsyre og spiselige blomster.
TIP: Er du vild med chokolade, kan du med fordel drysse med lidt finthakket hvid chokolade.
- Opskrift Ditte Julie Jensen - dittejulie.dk