Ingredienser
Bolcher
100 g vand (1 dl)
450 g Dansukker Sukker
110 g Dansukker Glukosesirup
1 tsk citronsyre
1 tsk gul slikfarve
2 knsp guld (pulver)
20 dråber citronolie
20 dråber grape- eller appelsinolie
Desuden
Smagsneutral olie, til smøring af udsty
Instruktioner
1. Start med at smøre al udstyr med et tyndt lag smagsneutral olie og læg det hele klar i den rækkefølge det skal bruges.
2. Bland vand, sukker og druesukker i en tykbundet gryde og bring det i kog over høj varme med låg på. Kig løbende i gryden og fjern låget, når sukkeret er smeltet helt.
3. Sæt termometeret i gryden og kog bolchemassen videre indtil den når en temperatur på 160-162°.
4. Hæld bolchemassen ud på silikonemåtten og lad den hvile meget kortvarigt. Vær opmærksom på at massen er meget varm og pas på at du ikke brænder dig.
5. Fordel citronsyre, slikfarve og guldpulver på bolchemassen. Tag handsker på og ælt bolchemassen ved at løfte hjørnerne på silikonemåtten igen og igen. Brug spatlen til hjælp – endelig ikke med handskerne! Handskerne er blot for at beskytte dine hænder når massen er kold nok til at ælte med hænderne.
6. Tilsæt citrusolierne og ælt videre, så bolchemassen afkøles yderligere og olierne æltes ind.
7. Når bolchemassen ikke længere flyder ud, kan den æltes lidt videre i hænderne og er klar til at klippe.
8. Del bolchemassen med spatlen og hold den ene halvdel varm i ovnen ved ca. 80°. Træk stykker af bolchemassen ud til tynde pølser og sno og fold dem om hinanden, så massen æltes igen og igen, samtidig med at den bliver lysere i farven. Klip eller skær dem i mundrette stykker og drej bolchemassen en halv omgang efter hvert klip, så får du de fine trekantede bolcher. Begynder bolchemassen at blive svær at klippe undervejs, så læg den tilbage i ovnen.
9. Fordel bolcherne på bagepapir, så de kan køle af uden at de rører hinanden. Pak dem i en lufttæt beholder når de er kølet helt af.
TIP: Undgå at koge bolcher når luftfugtigheden er høj, så risikerer du at de klistrer meget sammen.
Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.