Ingredienser
Bolcher
100 g vand (1 dl)
450 g Dansukker Sukker
110 g Dansukker Glukosesirup
1 tsk citronsyre
1 tsk gul slikfarve
2 knsp guld (pulver)
20 dråber citronolie
20 dråber grape- eller appelsinolie
Desuden
Smagsneutral olie, til smøring af udsty
Instruktioner
1. Start med at smøre al udstyr med et tyndt lag smagsneutral olie og læg det hele klar i den rækkefølge det skal bruges.
2. Bland vand, sukker og druesukker i en tykbundet gryde og bring det i kog over høj varme med låg på. Kig løbende i gryden og fjern låget, når sukkeret er smeltet helt.
3. Sæt termometeret i gryden og kog bolchemassen videre indtil den når en temperatur på 160-162°.
4. Hæld bolchemassen ud på silikonemåtten og lad den hvile meget kortvarigt. Vær opmærksom på at massen er meget varm og pas på at du ikke brænder dig.
5. Fordel citronsyre, slikfarve og guldpulver på bolchemassen. Tag handsker på og ælt bolchemassen ved at løfte hjørnerne på silikonemåtten igen og igen. Brug spatlen til hjælp – endelig ikke med handskerne! Handskerne er blot for at beskytte dine hænder når massen er kold nok til at ælte med hænderne.
6. Tilsæt citrusolierne og ælt videre, så bolchemassen afkøles yderligere og olierne æltes ind.
7. Når bolchemassen ikke længere flyder ud, kan den æltes lidt videre i hænderne og er klar til at klippe.
8. Del bolchemassen med spatlen og hold den ene halvdel varm i ovnen ved ca. 80°. Træk stykker af bolchemassen ud til tynde pølser og sno og fold dem om hinanden, så massen æltes igen og igen, samtidig med at den bliver lysere i farven. Klip eller skær dem i mundrette stykker og drej bolchemassen en halv omgang efter hvert klip, så får du de fine trekantede bolcher. Begynder bolchemassen at blive svær at klippe undervejs, så læg den tilbage i ovnen.
9. Fordel bolcherne på bagepapir, så de kan køle af uden at de rører hinanden. Pak dem i en lufttæt beholder når de er kølet helt af.
TIP: Undgå at koge bolcher når luftfugtigheden er høj, så risikerer du at de klistrer meget sammen.
Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?