Hjemmelavede Bolcher med citrus og guldstøv

Udstyr: silikonemåtte, stor spatel, sukkertermometer, saks, tykke arbejdshandsker samt gummihandsker.

ca. ½ kg færdige bolcher

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Bolcher
100 g vand (1 dl)
450 g Dansukker Sukker
110 g Dansukker Glukosesirup
1 tsk citronsyre
1 tsk gul slikfarve
2 knsp guld (pulver)
20 dråber citronolie
20 dråber grape- eller appelsinolie

Desuden
Smagsneutral olie, til smøring af udsty

Instruktioner

1. Start med at smøre al udstyr med et tyndt lag smagsneutral olie og læg det hele klar i den rækkefølge det skal bruges.

2. Bland vand, sukker og druesukker i en tykbundet gryde og bring det i kog over høj varme med låg på. Kig løbende i gryden og fjern låget, når sukkeret er smeltet helt.

3. Sæt termometeret i gryden og kog bolchemassen videre indtil den når en temperatur på 160-162°.

4. Hæld bolchemassen ud på silikonemåtten og lad den hvile meget kortvarigt. Vær opmærksom på at massen er meget varm og pas på at du ikke brænder dig.

5. Fordel citronsyre, slikfarve og guldpulver på bolchemassen. Tag handsker på og ælt bolchemassen ved at løfte hjørnerne på silikonemåtten igen og igen. Brug spatlen til hjælp – endelig ikke med handskerne! Handskerne er blot for at beskytte dine hænder når massen er kold nok til at ælte med hænderne.

6. Tilsæt citrusolierne og ælt videre, så bolchemassen afkøles yderligere og olierne æltes ind.

7. Når bolchemassen ikke længere flyder ud, kan den æltes lidt videre i hænderne og er klar til at klippe.

8. Del bolchemassen med spatlen og hold den ene halvdel varm i ovnen ved ca. 80°. Træk stykker af bolchemassen ud til tynde pølser og sno og fold dem om hinanden, så massen æltes igen og igen, samtidig med at den bliver lysere i farven. Klip eller skær dem i mundrette stykker og drej bolchemassen en halv omgang efter hvert klip, så får du de fine trekantede bolcher. Begynder bolchemassen at blive svær at klippe undervejs, så læg den tilbage i ovnen.

9. Fordel bolcherne på bagepapir, så de kan køle af uden at de rører hinanden. Pak dem i en lufttæt beholder når de er kølet helt af.

TIP: Undgå at koge bolcher når luftfugtigheden er høj, så risikerer du at de klistrer meget sammen.

Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.