Hindbærsnitter

Fint pyntede hindbærsnitter med sprød mørdejsbund og hjemmelavet syltetøj – smager skønt.

20-24 stk.

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
1⁄4 vaniljestang
100 g Dansukker Syltesukker
200 g hindbær
2 spsk. citronsaft
2 strimler økologisk citronskal
1 spsk. vand 

Mørdejsbund
275 g hvedemel
25 g mandelmel
125 g Dansukker Flormelis
1 knivspids salt
1 tsk. vaniljesukker
175 g smør, koldt, i tern

Desuden
100 g Dansukker Flormelis
evt. rød konditorfarve
frysetørrede hindbæ

Instruktioner

Skrab kornene fri fra vaniljestangen og bland dem med en skefuld af syltesukkeret. Varm hindbær (frosne eller friske), vaniljesukker, den tomme vaniljestang, citronsaft, citronskal og vand langsomt op i en tykbundet gryde. 
Lad det simre i 3-4 minutter, tilsæt så resten af syltesukkeret, giv syltetøjet et opkog i 2-3 minutter og hæld det på et skoldet syltetøjsglas. 

Tip: Skal du bruge syltetøjet til hindbærsnitter, kan du med fordel lade den koge ind i et par minutter længere og mase bærrene ud med en grydeske, så du får en lidt tykkere og mere ensartet konsistens.

Bland alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor og kør dem til en sandet konsistens. Ælt dejen kort med hænderne til den er samlet og del den i to. Rul hvert stykke dej tyndt ud til 2-3 mm mellem to stykker bagepapir og lad dem hvile på køl i 15-20 minutter.

Brug en rillet udstikker på Ø 6 cm til at udstikke cirkler af dejen. Bag cirklerne ved 180° (alm. varme) i ca. 7-10 minutter til de er lyst gyldne. Lad de bagte cirkler køle lidt af på en bagerist og læg dem så sammen to og to med 1-2 tsk. hindbærsyltetøj.

Bland glasur af flormelis og lidt vand. Indfarv evt. glasuren med frysetørret hindbærstøv eller lidt rød konditorfarve. Smør glasur på toppen af de afkølede hindbærsnitter og drys med frysetørrede hindbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.