Hindbærhjerter

25-30 stk. 1,5 time
Hindbærhjerter
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Mørdej

    • 175 g koldt smør
    • 5 dl hvedemel
    • 1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 1 æggeblomme
    • 1-2 tsk. vand

    Smørcreme

    • 75 g blødt smør
    • 3 1/2 dl Dansukker Flormelis
    • 1 tsk. vaniljesukker

    Hindbær marmelade

    • 1 dl frosne hindbær
    • 1 dl Dansukker Syltesukker

    Sæt ovnen på 175 °C.

    Bland smør og hvedemel i en foodprocessor, og kør dejen, til den er blevet smuldret. Tilsæt sukker, vaniljesukker, æggeblomme og vand. Bland det hurtigt sammen til en dej. Stil dejen i køleskab i ca. 30 minutter.

    Lav smørcremen og hindbær marmelade imens. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en jævn masse. Stil smørcremen til side.

    Optø hindbærrene, og bland og kog dem sammen med syltesukker i en kasserolle i ca. 2-3 minutter. Marmeladen skal have en noget fast konsistens. Kom marmeladen på et omhyggeligt rengjort glas, og lad det afkøle i køleskabet.

    Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse. Tryk hjerter ud med en brunkageform, og læg dem på et stykke bagepapir. Tryk et mindre hjerte eller en rund cirkel ud i midten på halvdelen af hjerterne.

    Bag kagerne nederst i ovnen i ca. 8-10 minutter. Hold øje med kagerne til sidst, så de ikke bliver for mørke. Lad dem køle af.

    Når kagerne er kølet helt af, kommes et tyndt lag smørcreme på kagerne uden hul. Kom en klat hindbær marmelade i midten af hjertet, og læg kagen med hul i ovenpå. Opbevares på glas med låg.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker