Ingredienser
Mørdej
175 g koldt smør
5 dl hvedemel
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
1-2 tsk. vand
Smørcreme
75 g blødt smør
3 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Hindbær marmelade
1 dl frosne hindbær
1 dl Dansukker Syltesukker
Instruktioner
Sæt ovnen på 175 °C.
Bland smør og hvedemel i en foodprocessor, og kør dejen, til den er blevet smuldret. Tilsæt sukker, vaniljesukker, æggeblomme og vand. Bland det hurtigt sammen til en dej. Stil dejen i køleskab i ca. 30 minutter.
Lav smørcremen og hindbær marmelade imens. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en jævn masse. Stil smørcremen til side.
Optø hindbærrene, og bland og kog dem sammen med syltesukker i en kasserolle i ca. 2-3 minutter. Marmeladen skal have en noget fast konsistens. Kom marmeladen på et omhyggeligt rengjort glas, og lad det afkøle i køleskabet.
Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse. Tryk hjerter ud med en brunkageform, og læg dem på et stykke bagepapir. Tryk et mindre hjerte eller en rund cirkel ud i midten på halvdelen af hjerterne.
Bag kagerne nederst i ovnen i ca. 8-10 minutter. Hold øje med kagerne til sidst, så de ikke bliver for mørke. Lad dem køle af.
Når kagerne er kølet helt af, kommes et tyndt lag smørcreme på kagerne uden hul. Kom en klat hindbær marmelade i midten af hjertet, og læg kagen med hul i ovenpå. Opbevares på glas med låg.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.