Hindbærhjerter

25-30 stk.

PT1H

1,5 time

Vurdering (28 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Mørdej
175 g koldt smør
5 dl hvedemel
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
1-2 tsk. vand

Smørcreme
75 g blødt smør
3 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Hindbær marmelade
1 dl frosne hindbær
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Bland smør og hvedemel i en foodprocessor, og kør dejen, til den er blevet smuldret. Tilsæt sukker, vaniljesukker, æggeblomme og vand. Bland det hurtigt sammen til en dej. Stil dejen i køleskab i ca. 30 minutter.

Lav smørcremen og hindbær marmelade imens. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en jævn masse. Stil smørcremen til side.

Optø hindbærrene, og bland og kog dem sammen med syltesukker i en kasserolle i ca. 2-3 minutter. Marmeladen skal have en noget fast konsistens. Kom marmeladen på et omhyggeligt rengjort glas, og lad det afkøle i køleskabet.

Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse. Tryk hjerter ud med en brunkageform, og læg dem på et stykke bagepapir. Tryk et mindre hjerte eller en rund cirkel ud i midten på halvdelen af hjerterne.

Bag kagerne nederst i ovnen i ca. 8-10 minutter. Hold øje med kagerne til sidst, så de ikke bliver for mørke. Lad dem køle af.

Når kagerne er kølet helt af, kommes et tyndt lag smørcreme på kagerne uden hul. Kom en klat hindbær marmelade i midten af hjertet, og læg kagen med hul i ovenpå. Opbevares på glas med låg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?