Hindbærhjerter

25-30 stk.

1,5 time

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Mørdej
175 g koldt smør
5 dl hvedemel
1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 æggeblomme
1-2 tsk. vand

Smørcreme
75 g blødt smør
3 1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Hindbær marmelade
1 dl frosne hindbær
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.

Bland smør og hvedemel i en foodprocessor, og kør dejen, til den er blevet smuldret. Tilsæt sukker, vaniljesukker, æggeblomme og vand. Bland det hurtigt sammen til en dej. Stil dejen i køleskab i ca. 30 minutter.

Lav smørcremen og hindbær marmelade imens. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en jævn masse. Stil smørcremen til side.

Optø hindbærrene, og bland og kog dem sammen med syltesukker i en kasserolle i ca. 2-3 minutter. Marmeladen skal have en noget fast konsistens. Kom marmeladen på et omhyggeligt rengjort glas, og lad det afkøle i køleskabet.

Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud i ca. 4 mm tykkelse. Tryk hjerter ud med en brunkageform, og læg dem på et stykke bagepapir. Tryk et mindre hjerte eller en rund cirkel ud i midten på halvdelen af hjerterne.

Bag kagerne nederst i ovnen i ca. 8-10 minutter. Hold øje med kagerne til sidst, så de ikke bliver for mørke. Lad dem køle af.

Når kagerne er kølet helt af, kommes et tyndt lag smørcreme på kagerne uden hul. Kom en klat hindbær marmelade i midten af hjertet, og læg kagen med hul i ovenpå. Opbevares på glas med låg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.