Gullans luksusæblekage

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

3 mellemstore æbler
1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1/2 dl calvados
3 spsk. kokosmel

2 æg
2 dl Dansukker Sukker

1 tsk. hele kardemommefrø (knuses)

2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
75 g smør (smeltet)
1 dl væske – mælk, fløde, vand, calvados
Kokosmel til formen

Topping
50 g smør
2 spsk. Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 dl havregryn
1 dl grofthakkede hasselnødder
1/2 tsk. hele kardemommefrø (knuses)

Form: rund springform på ca. 1 1/2 liter.
Bagetid: 175 °C i ca. 35-40 min. på ovnens nederste rille.

Instruktioner

Bland calavados med muscovadorørsukkeret og kokosflagerne i en skål med låg.
Skræl og skær æblerne i tynde både, og læg dem i skålen. Sæt låget på, ryst skålen, og lad æblerne stå og trække. Gerne mindst en time.

Forbered imens toppingen til kagen.
Smelt smørret i en gryde med en stor åbning eller en stegepande, og lad det blive lysebrunt. Tilsæt sukker, havregryn og nødder, og rist det hele under omrøring, til det har en fin lysebrun farve. Tilsæt kardemomme, og lad blandingen køle af.

Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt kardemomme.
Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen sammen med væsken (hæld calvadosen fra marinaden, og anvend den som en del af væsken) og det smeltede smør.

Hæld dejen op i en form, der er smurt og drysset med kokosmel. Bred 2/3 af toppingen ud over dejen i formen, og tryk derefter alle æblebådene ned i dejen. Fordel til sidst resten af toppingen over, og bag kagen nederst i ovnen i ca. 35-40 minutter. Serveres varm eller kold med vaniljesauce.

Opskrift Gunilla Falck, Gråbo, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.