Gulerodskage med jordbær

12 stykker
Gulerodskage med jordbær
Bedømmelse: (33vurderinger)

Ingredienser

  • 200 g gulerødder
  • 200 g mandler
  • 1 citron
  • 4 æg
  • 1 knsp. salt
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 3/4 dl hvedemel

Creme

  • 200 g Philadelphia friskost naturel
  • 1/2 dl Dansukker Flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. friskpresset citronsaft

Pynt

  • Jordbær

  • Fedtstof til formen

Skræl og riv gulerødderne. Mal mandlerne. Vask citronen grundigt, og riv skallen fint. Del ægget i blomme og hvide. Pisk hviderne stive sammen med salt. Pisk æggeblommer og sukker, til det er lyst og luftigt. Bland de malede mandler med melet, og vend det i massen. Tilsæt gulerødderne. Vend æggehviden i. Hæld massen i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 35 minutter. Lad den køle af på en rist.

Bland ingredienserne til cremen. Fordel cremen på den afkølede kagebund.
Skyl jordbærrene, og tør dem på køkkenrulle. Læg jordbærrene oven på cremen.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker