Ingredienser
Dej
250 g Dansukker Sukker
½ dl Dansukker Lys Sirup
1,5 dl vindruekerneolie
2,5 dl revne gulerødder (2-3 stk.)
75 g kokosmel
75 g valnødder, lethakkede
150 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. salt
2 æg
Flødeostecreme
100 g flødeost (gerne light)
50 g blødt smør
150 g Dansukker Flormelis
½ tsk. vaniljesukker
Ca. ½ lime eller citron
Drys
25 g valnødder, lethakkede
Instruktioner
Dej
Rør sukker sammen med olie. Rør alle andre ingredienser i – dog ikke æggene, som først røres i til allersidst. Springform i str. 18-20 cm smøres med lidt olie og drysses med sukker, hvorefter dejen hældes i. Tænd ovnen på ca. 180 grader og bag kagen i ca. 1 time. Test evt. med en tynd kniv eller lignende, den må ikke være klæg. Når kagen har stuetemperatur, kan flødeostecremen smøres på.
Flødeostecreme
Flødeost og smør lunes, så det kan røres/piskes let sammen med flormelis og vaniljesukker. Smag til med lidt lime eller citronsaft. Fordel cremen på den afkølede gulerodskage og drys med de lethakkede valnødder.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.